Svečano obilježen Dan Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica: Najbolje učenice su Lucija Šipek i Klara Volenik

Danas (srijeda) je svečano obilježen Dan Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, čime je započela proslava 138. rođendana ove važne gradske institucije. U koncertnoj dvorani škole priređen je bogat i raznovrstan program, kroz koji su učenici i profesori predstavili najznačajnije trenutke i uspjehe prošlogodišnjeg rada.

Program je započeo hrvatskom i školskom himnom koju je izveo zbor osnovne glazbene škole. Potom je okupljene pozdravio ravnatelj glazbene škole Damir Mihaljević koji je istaknuo važnost podrške zajednice za uspješno djelovanje škole i razvoj njenih učenika.

– Dođite i dajte nam podršku jer to je jedini način postojanja glazbene škole – da imamo dobru i brojnu publiku kao što je i inače uvijek imamo – rekao je ravnatelj te pozvao buduće naraštaje da dođu u glazbenu školu. – Želimo da im bude lijepo, da nauče, steknu nova iskustva i vještine u području glazbene kulture. Možda će im to postati buduća egzistencija u daljnjem školovanju – dodao je Mihaljević.

Također je izrazio zahvalnost svim učenicima, profesorima i djelatnicima škole. Posebno je istaknuo njihovu predanost i trud, što se vidi kroz brojne uspjehe na natjecanjima.

IMG_7290-Custom

– Zahvaljujem svima, a posebno svojim učenicima, profesorima i djelatnicima, koje često nazivam svojom ‘obitelji’, na njihovom radu i trudu. Bez njih, naši brojni uspjesi ne bi bili mogući – rekao je Mihaljević te zahvalu uputio i svima koji podržavaju njihov rad. Prije svega svom osnivaču Gradu Virovitici, te Virovitičko-podravskoj županiji.

Čestitke na ovom velikom danu, kao i brojnim uspjesima koje Glazbena škola i njezini učenici i profesori nižu iz godine u godinu, uputili su virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport VPŽ Martina Bunić. 

Sjednici su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, dekan Veleučilišta u Virovitici Dejan Tubić, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica Hrvoje Belobrk, predsjednik virovitičke HVIDRA-e Mirko Poljanac te ravnatelji obrazovnih ustanova s područja grada i županije…

IMG_7313-Custom

Okupljeni su uživali u glazbenim izvedbama koje su svjedočile o talentu i predanosti svih članova škole, a svečanost je uveličana proglašenjem najučenika, odnosno najučenica škole. Za najbolju učenicu osnovne glazbene škole priznanje je dobila Lucija Šipek, a za najbolju učenicu srednje glazbene škole Klara Volenik.

Također, ovom prilikom predstavljeni su i natjecatelji s državnih natjecanja kojima su ovom prigodom uručene zahvalnice, a priznanja su uručena i profesorima za predan dugogodišnji rad. Za 15 godina priznaje su dobili Slobodan Radovanović, Antonio Petrović i Ivan Manjkas, za 10 godina Mirjana Cupar Živković dok je za 5 godina priznanje dobio Lovre Lučić.

Proslava 138. rođendana Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica nastavlja se sutra (četvrtak) simfonijskim koncertom na virovitičkoj šetnici.

(icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content