“Ženijalni vikend'” u Kino mreži od 5. do 8. ožujka

I ove će se godine u nezavisnim kinima diljem Hrvatske održati ‘Ženijalni vikend’, filmska fešta povodom Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka. Drugi ‘Ženijalni vikend’ održava se od 5. do 8. ožujka, a prikazuje pet filmskih ostvarenja koja na kino platna donose ženske priče koje ne smijete propustiti. Proslavite Dan žena s ovim kompliciranim, duhovitim, ranjivim, ali i hrabrim junakinjama i inspirirajte se njihovim pričama s velikog platna.

U ‘Ženijalnom vikendu’ ove godine sudjeluje 19 gradova i 23 nezavisna kina, u kojima će gledateljice i gledatelji moći vidjeti premijerne i reprizne filmske naslove kojima su u fokusu, naravno, žene.

Na programu je još jedan premijerni naslov – romantična drama Brooklyn, u režiji Johna Crowleyja i po scenariju dobro znanog pisca Nicka Hornbyja. Mlada glumačka zvijezda Saoirse Ronan glumi Eilis Lacey, djevojku koja odlučuje napustiti Irsku i odseliti u SAD. Doseljava u Brooklyn gdje se sprijateljuje s irskim svećenikom te se zaljubljuje u Talijana Tonyja. No, vijesti od kuće Eilis će udaljiti od Tonya. Brooklyn je nominiran za Oscara za najbolji film, najbolju glumicu i adaptirani scenarij, a o 22-godišnjoj Saoirse sigurno ćemo još mnogo čuti, budući da ju je Vanity Fair nedavno uvrstio u društvo najrelevantnijih glumica današnjice.

Film se može pogledati 8. ožujka u 20 sati, na sam Dan žena, u Pučkom otvorenom učilištu Slatina.

Drugi ‘Ženijalni vikend’ organiziran je u suradnji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u 23 nezavisne kino dvorane: Kino Novska – Pučko otvoreno učilište Novska, Dom kulture Grada Preloga, Pučko otvoreno učilište Samobor, Kino Zabok – Pučko otvoreno učilište Zabok, Kino Galerija (Varaždin), Dom kulture Kristalna kocka vedrine (Sisak), Art-kino Croatia (Rijeka), Kino 30. svibnja – Pučko otvoreno učilište Daruvar, Kino Gorica – Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, Centar za kulturu Čakovec, Kino Urania (Osijek), Kino Velebit – Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Kino Hrvatski dom (Pakrac), Pučko otvoreno učilište Slatina, Centar za kulturu Đakovo, Kino Karaman (Split), Kino Moslavina – Pučko otvoreno učilište Kutina, Kino Spomen dom – Pučko otvoreno učilište Pazin, Kino Pobjeda Metković te Kino Europa, Kino Tuškanac, MM Centar i Art-kino Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Detalji o rasporedu projekcija moći će se pronaći na web stranicama ili Facebook profilima kina.
Također, sve će se informacije moći naći i na Facebook stranici događaja

(www.slatina-pou.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content