Obilježena 29. obljetnica osnutka i djelovanja Općinskog odbora HDZ-a općine Gradina

U Vatrogasnom domu u Gradini obilježena je 29. obljetnica osnutka i djelovanja Općinskog odbora HDZ-a Gradina. Svečanosti, koja je započela paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, između ostalih su nazočili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, članica Županijskog odbora HDZ-a i saborska zastupnica Vesna Bedeković, članovi Županijskog odbora HDZ-a i zamjenici župana virovitičko-podravskog Marijo Klement i Darko Žužak, predsjednik Gradskog i član Županijskog odbora HDZ-a, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

MG 2120

U ime domaćina član Županijskog odbora i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a općine Gradina i načelnik općine Gradina Marko Ajček te zamjenica načelnika općine Gradina Marijana Matić. Obljetnici je nazočio i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Virovitičko-podravske županije Marko Teskera, jedan od utemeljitelja HDZ-a na području općine Gradina Zdenko Blažičević, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Virovitičko-podravske županije Zvonko Kožnjak, Mladež HDZ-a na čelu s predsjednikom županijske organizacije Mladeži HDZ-a Markom Zelenikom i predsjednikom općinske organizacije Josipom Najcerom, članice Zajednice žena Katarina Zrinski na čelu s predsjednicom županijske Zajednice Sanjom Kirin, predsjednici temeljnih ogranaka i općinskih odbora, načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije Berislav Androš (Sopje) i Željko Grgačić (Pitomača) te predstavnici društvenog, gospodarskog i javnog života općine Gradina.

Na početku svečanosti nazočnima se prvi obratio jedan od utemeljitelja HDZ-a na području općine Gradina i prvi načelnik općine Gradina Zdenko Blažičević.

MG 2134

– Općina Gradina i HDZ Gradine je kolijevka HDZ-a na području županije, od 19 osnivača HDZ-a na području bivše općine Virovitica, s područja naše općine su rodom Marko Teskera, Zvonko Duvnjak, Marijan Ivanac, Jozo Smiljanić, braća Dragan i Đuro Dečak. Dakle to su bili oni nosioci, a mi ostali mlađi slijedili smo ih i ovo je danas ono što smo uspjeli napraviti – rekao je Zdenko Blažičević i pohvalio nastavak rada u općini i sadašnjeg načelnika Marka Ajčeka.

Sve prisutne potom je pozdravio predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a za Virovitičko-podravsku županiju Marko Teskera koji se također prisjetio trenutaka osnivanja HDZ-a za tadašnju bivšu općinu Virovitica.

MG 2148

– Skupa s našim „ocem domovine“ pokojnim Franjom Tuđmanom, stvorili smo ono čemu smo težili – slobodnu neovisnu Hrvatsku. Ostalo je još ono na kraju, blagostanje hrvatskog naroda koje će vjerujem donijeti mlađe generacije, a to ste vi Mladež HDZ-a, vi ste budućnost, a mi smo tu da vam pomognemo u tome – rekao je Marko Teskera.

U svojstvu domaćina prisutne je pozdravio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a općine Gradina i načelnik općine Gradina Marko Ajček koji se dotaknuo velikog broja projekata koji se provode na području općine.

MG 2153

– Prošlogodišnje razdoblje pamtit ćemo po ulaganju u našu komunalnu infrastrukturu, udruge, obitelji i djecu. Započeli smo s realizacijom projekta navodnjavanja Novi Gradac-Detkovac. U tijeku je izgradnja vrtića u Gradini, iznimno potreban projekt ovoj općini jer do sada nikada nismo imali vrtić, već su nam djeca polazila vrtiće u Suhopolju i Virovitici. Nastavit ćemo razvijati našu komunalnu infrastrukturu i društvo, poraditi na obnovi i uređenju sportskih objekata i dječjih igrališta te svega onoga što će nam omogućiti bolji i kvalitetniji život na području naše općine – rekao je, između ostalog, Marko Ajček.

U ime gradonačelnika i načelnika općina s područja Virovitičko-podravske županije i Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije prisutne je pozdravio načelnik općine Sopje Berislav Androš.

MG 2159

– Puno toga je napravljeno u proteklom periodu, od početaka HDZ-a i osnutka Republike Hrvatske do sada kada se povlače sredstva iz Europske unije i resornih ministarstava. Hrvatska demokratska zajednica je najjača stranka u Republici Hrvatskoj i to svakim danom moramo dokazivati, ne smijemo živjeti na staroj slavi nego moramo gledati u budućnost – rekao je Berislav Androš ističući važnost izbora za Europski parlament za nastavak uspješnog povlačenja financijskih sredstava, stvaranje projekata i ulaganja u općine, gradove i županije.

Važnost glasanja na izborima za Europski parlament naglasio je i član Županijskog odbora HDZ-a i zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žužak.

MG 2167

– Prilikom osnutka Republike Hrvatske u ratu smo pretrpjeli velike ljudske i materijalne štete. Godine su nam trebale da stanemo na noge i nadoknadimo izgubljeno. Posljednjih godina povlačimo značajna sredstva iz EU fondova i hrabro kročimo u bolju budućnost, a kako bismo to nastavili potrebno je izaći na izbore za Europski parlament i dati glas našim kandidatima kako bismo bili u mogućnosti ostvariti brojne želje i ciljeve koje imamo – rekao je Darko Žužak.

Nazočnima se obratio i Josip Đakić te ih u svom govoru podsjetio na hrabrost, muku i trud koji je uložen u izgradnju Republike Hrvatske.

MG 2172

– Naša stranka je stalno u funkciji i stalno st bori za određene ciljeve koje i postiže. S ponosom možemo reći da smo ostvarili sve ono što je Franjo Tuđman kao vizionar stavio na papir – slobodu, suverenost i demokraciju. Stvorili smo slobodnu, modernu, europsku domovinu i više nam je nitko ne može uzeti. Sada nam je ostao jedan težak cilj, a to je blagostanje svih koji žive u njoj. To blagostanje ne može doći preko noći i puno puta otklon od generalnih stavova i ciljeva Franje Tuđmana donio je promašenu politiku, izgubljene izbore i na vlast doveo one koji ne znaju upravljati srcem, ljubavlju i iskrenošću prema domovini i vode u krivo – rekao je Josip Đakić, ističući kako je vrijeme lošeg upravljanja, prezaduživanja, gubitaka i loših ocjena iza Hrvatske.

MG 2121

– I to smo prebrodili. Danas smo zemlja s pozitivnim efektima, pozitivnim rejtingom, smanjenim javnim dugom, povećanim BDP-om, suficitom u proračunu. Pred nama su brojni izazovi koji nas čekaju, cilj nam je podići minimalne plaće, ali i smanjiti poreze koji poslodavci moraju davati na te plaće kako bi hrvatski narod živio kao drugi narodi u Europskoj uniji koji blaguju europski standard. Zato je važno da dobijemo izbore za Europski parlament i nastavimo graditi bolju Hrvatsku – istaknuo je Josip Đakić, dodavši kako je Županijski odbor HDZ-a predložio svog kandidata za ulazak u Europski parlament, predstojnicu Ureda državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji Sanju Bošnjak. (hdz-vpz.com)

[g-gallery gid=”517717″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content