U Križnici će se obilježiti 1. Svjetski dan optimizma: Dolaze Doris Pinčić, Mia Dimšić, Mirko Švenda Žiga i drugi

U Križnici, odnosno na križničkom izletištu pored Drave, u ponedjeljak, 11. listopada po prvi puta će se obilježiti Svjetski dan optimizma.

Održati će se prvi “koncert optimizma” s vrlo zanimljivim programom koji će voditi dobro poznati voditelji Doris Pinčić i Siniša Cmrk, a nastupit će Mia Dimšić, Mirko Švenda Žiga, Tomislav Goluban i Tamburaški sastav Mjesečina. Jednako tako snimit će se prva svjetska “Fotografija Optimizma” sa 450 učenika osnovne i srednje škole iz Pitomače. Program će trajati od 17 do 21 sat.

Sve to održat će se u organizaciji Globalnog Instituta Optimizma, uz pokroviteljstvo Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, General Security, Alka Script i Centra za kulturu dijaloga.

– Na otoku Križnica je registriran i egzistira Globalni Institut Optimizma koji je u Europskom parlamentu pokrenuo i u UNESCO-u inicijativu da se 2022. godina proglasi “Godinom optimizma”. Inicijativa je započeta prije skoro deset godina. Tako ćemo u ponedjeljak u 17 sati snimiti prvu “Fotografiju Optimizma”, a nakon toga u pomoć dolaze moji prijatelji, AmbasaDOri Optimizma Mia Dimšić, Doris Pinčić, Luka Bulić, Žiga, Tomislav Goluban, Tamburaški sastav Mjesečina. Tu će biti i niz ljudi koji će se javiti videom Robert Knjaz, Zlatko Turkalj, kao i Sunčana Glavak, zastupnica u EU parlamentu – najavio je generalni tajnik Globalnog Instituta Siniša Cmrk.

– Naše se akcije protežu preko cijelog svijeta. Nakon Edinburga, Beča, Dohe, sada osnivamo podružnicu u Moskvi. Mi ćemo optimizmom iz Križnice od ponedjeljka po 45 paraleli opasati svijet. Nitko tko će biti tamo neće otići da nije zaražen optimizmom – dodao je S. Cmrk.

Prodaja karata biti će na dan održavanja Svjetskog dana optimizma kod križničkog mosta i na skeli „Križnica“ od 14 sati, po cijeni od 30 kuna.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content