Predstavljen natječaj za tip operacije 6.1.1. ”Potpora mladim poljoprivrednicima” u Pitomači

U Konferencijskoj sali Općine Pitomača 22.12.2016. godine održano je predstavljanje natječaja iz Programa ruralnog razvoja za tip operacije 6.1.1. ”Potpora mladim poljoprivrednicima”

Na predstavljenju natječaja, kojeg su organizirali Općina Pitomača, DRAFT d.o.o. i Poljoprivredna savjetodavna služba, prisutnim predstavnicima OPG-a, trgovačkih društava i obrta prenijete su relevantne informacije o kriterijima i uvjetima potpore kojom se nastoji pružiti pomoć mladim poljoprivrednicima u daljenjem održivom razvoju poljoprivrednog gospodarstva.

Potporu za pokretanje poslovanja mladih poljoprivrednika u iznosu od 376.840,00 kn mogu ostvariti osobe s navršenih 18 te mlađi od 41 godine koje će postati ili već jesu nositelji poljoprivrednog gospodarstva ekonomske veličine u rasponu od 8.000 do 49.999 eura.

Maksimalno trajanje provedbe projekta je 3 godine, a ciljevi koji se moraju ostvariti kroz realizaciju aktivnosti odnose se na modernizaciju i unaprjeđenje procesa rada i poslovanja te povećanje proizvodnog kapaciteta iskazanog kroz povećanje ukupnog standarda ekonomskog rezultata.

Prihvatljiva ulaganja koja se putem potpore mogu ostvariti su: kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg sjemena i sadnog materijala; kupnja, građenje i opremanje zatvorenih zaštićenih prostora, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta; kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme; podizanje novih ili rekonstruiranje postojećih višegodišnjih nasada; uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih zemljišta; građenje ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda; stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, kao i operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Prijave na natječaj moći će se podnositi do 24.02.2017. godine.

(www.draft.pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content