FOTO: Šaljite nam fotografije svojih snjegovića i snježnih kreacija…

Kako je Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju jučer doslovno zameo snijeg, oni najmlađi, ali i stariji pohitali su van uživati u snježnim radostima.

U naš “sandučić” na Facebooku dobili smo mnoštvo vaših snjegovića pa u galeriji pogledajte kakvih sve “skulptura” ima :)

Snjegović

Snjegović ili snješko je snježna skulptura. Obično ih rade djeca radujući se dolasku zime i snijegu. Snjegović je kratkog vijeka, te je primjer umjetničke instalacije.

Snjegović se sastoji najčešće od snježnih kugli poredanih jedna na drugu, pri čemu je donja kugla najveća, a gornja je najmanja. Ponekad se snjegović radi tako što se snijeg samo gomila u vis. Kugle za snjegovića se rade tako što se u rukama napravi gruda veličine srednje lopte, a onda se kotrlja po snijegu i tako raste do željene veličine. Da bi snjegović što više podsjećao na čovjeka, ukrašava se na razne načine npr.: kamenčićima i ugljenom koji se često stavljaju za usta i oči, nekad i kao gumbi zamišljenog kaputa, a mrkva najčešće posluži kao nos. U slučaju da mu od snijega nisu napravljene ruke, stavi se metla, motka ili nešto drugo. (www.icv.hr; foto: čitatelji)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content