Klub ritmičke gimnastike ”Pirueta” Virovitica započeo s treninzima i u Čačincima

Klub ritmičke gimnastike ”Pirueta” Virovitica, iako u kratkom vremenu djelovanja, već je nadaleko i naširoko priznat i poznat, a da misli ozbiljno pokazuje i otvaranje škole treninga po drugim mjestima u županiji. Tako su treninzi krenuli u Čačincima, a prema najavama isto će biti pokrenuto i u drugim mjestima.
-Radimo već gotovo tri godine i mogu reći da je ovo jedan specifičan sport namijenjen isključivo djevojčicama, čak mnogi kažu da je to idealan sport za djevojčice. To je sport baleta, plesa i gimnastike i sve je praćeno glazbom koja je djevojčicama zanimljiva i koju prate i nastoje kroz vježbu pokazati svoju emociju. Ritmička gimnastika je olimpijski sport i jako je atraktivan i poznat u svijetu i bio je čak treći po gledanosti na Olimpijadi u Riju. Mi smo prvi klub ovoga sporta u povijesti našeg grada Virovitice, a također i u županiji. Vizija kluba je ”od početnih koraka do vrhunske ritmičke gimnastike”, a naša misija je, što smatram najvažnijim segmentom rada kluba, uključiti što veći broj djevojčica s područja Virovitičko-podravske županije i dati sve od sebe da uživaju jer ovo je uistinu jedan prekrasan sport – započinje predsjednica KRG “Pirueta” Olivera Pleše te dodaje kako je došlo do suradnje s Čačincima.

3010rizmickagimnastika4 1

-Prije svega moram se od srca zahvaliti čelnicima općine Čačinci, načelniku i njegovom zamjeniku te ravnateljici osnovne škole Kristini Krmpotić koji su prepoznali važnost bavljenja djevojčica sportom jer one obično nemaju puno izbora u malim sredinama, dok je kod dječaka to drugačije, obično su u nogometu. Mi smo ostvarili jednu sjajnu međusobnu suradnju, održali jednu prezentaciju ritmičke gimnastike ovdje u Čačincima i već prvog dana javilo se preko 30 djevojčica zainteresiranih da se bave ovim sportom i mi smo odmah prihvatili doći i ovdje i pokrenuti rad. Važno je da smo počeli, evo na prvom treningu je bilo gotovo 30-ak djevojčica, a ovim putem pozivam sve roditelje koji žele vidjeti kako ovo izgleda i eventualno upisati svoje dijete mogu slobodno doći kroz cijelu godinu, treninzi će biti dva puta tjedno, utorkom i petkom, u maloj, čačinačkoj, sportskoj dvorani. Ako bude interesa, naravno da ćemo doći i u druge gradove, Orahovicu ili Slatinu, a ono što je najvažnije je da to budu djevojčice od vrtićke dobi do nekih 15 godina, a naravno mogu biti i starije. Cilj je prepoznati talente i pomoći da se, ako žele, usavršavaju i dalje te jednog dana postanu vrhunske ritmičke gimnastičarke, a evo, npr, mi u Virovitici već imamo takve dvije Laru Pleše i Lanu Malčec. U ovim prvim koracima važno je postići fleksibilnost, motoriku i jedan sklad pokreta i potom krećemo na onaj djevojčicama najzanimljiviji dio, a to su akrobatske vježbe – zaključila je Pleše.

3010rizmickagimnastika3 1

Inicijatorica cijele priče oko ritmičke gimnastike u Čačincima je ravnateljica Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Kristina Krmpotić.
-Poznato je da je su djevojčice u našem mjestu mogle do sada baviti samo košarkom, a ona naravno nije za sve. Tako su roditelji preko škole tražili da im se nešto ponudi i mi smo odmah odlučili pokušati neto napraviti u ukazala se prilika za ritmičkom gimnastikom i prije nekih tjedan dana krenuli smo i sa mažoretkinjama. Ovo je posebna priča i interes je sjajan, evo došla su nam djeca ne samo iz Čačinaca, nego i iz Zdenaca i Mikleuša i drugih mjesta i evo naši mali Čačinci mogu postati centar nečeg lijepog i korisnog za djece i što reći nego da smo preponosni i sretni što se sve događa upravo kod nas – rekla je Krmpotić. Roditelji su nakon prvog treninga bili više nego zadovoljni jer su njihove djevojčice kućama otišle s velikim osmijehom i zapravo su rekla kako jedva čekaju novi trening.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content