Odjeci Viroexpa – jedan od najboljih u deset godina, zadovoljni organizatori, ali i izlagači

Organizatori i izlagači zadovoljni su Viroexpom, 23. Međunarodnim sajmom gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede koji je prošlog vikenda održan na prostoru Visoke škole u Virovitici. Zaključeno je to na konferenciji za novinare koju su u petak održali župan Igor Andrović, direktor sajma Bojak Mijok, direktor HGK-Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. Župan Igor Andrović, predsjednik Organizacijskoj odbora sajma Viroexpo, izrazio je zadovoljstvo brojem posjetitelja, izlagačima i pohvalio sve sudionike sajma. Na sajmu je sudjelovalo 723 izlagača, predstavilo se 29 zemalja, a vidjelo ga je 27.800 posjetitelja. Uspjeh sajma nisu uspjele umanjiti vremenske neprilike, naglasio je, koji sajam prate iz godine u godinu.

– Sajam je izvrsno prošao, unatoč vremenskim neprilikama. Po prvi put imali smo tri partnera – grad (Zagreb) županiju (Sisačko-moslavačku) i zemlju (Albaniju). To se pokazalo kao dobra praksa koju ćemo njegovati i ubuduće. Još uvijek nam stižu pohvale partnera i izlagača, s najavom da će doći i sljedeće godine – rekao je I. Andrović te istaknuo kako su izlagači uspjeli ostvariti cilj – kontakt s kupcima i gospodarske uspjehe.

Direktor sajma Bojan Mijok istaknuo je kako Organizacijski odbor zahvaljuje svima koji su doprinijeli uspješnosti sajma. – Zahvaljujem Odboru, izlagačima, predavačima, ali i svim posjetiteljima koji su unatoč lošem vremenu došli na sajam – rekao je.

viroexpo 2018 2

ODLIČNE I VRLO DOBRE OCJENE

Kao i svake godine, HGK-Županijska komora Virovitica prezentirala je anketu koju provode s izlagačima sajma. Na taj način, u izravnom kontaktu, dobiva se njihovo mišljenje o uspješnosti sajma, jesu li ostvarili željene gospodarske rezultate te koje sugestije nude organizatorima da bi sljedeći sajam bio još uspješniji. Viroexpo 2018. dobio je vrlo dobre i odlične ocjene u nizu anketiranih pitanja. Objasnio je to direktor Milan Vanđura, koji kaže kako je Viroexpo 2018. ponio titulu jednog od najboljih sajmova dosad.

Izlagači su zadovoljni jer Viroexpo smatraju dobrim oblikom prezentacije proizvoda, usluga i ideja, zadovoljni su brojem posjetitelja koji su došli na njihov štand, a visokih 88 posto izlagača najavilo je da će na njemu sudjelovati i sljedeće godine. – Anketu je ispunilo 563 od ukupno 723 izlagača. Ako gledamo ocjene u posljednjih deset godina sajma, ovo je jedan od najuspješnijih sajmova dosad – rekao je M. Vanđura.

viroexpo 2018 1

PRIORITET NOVI PROSTOR

Završetkom jednog Viroexpa počinju pripreme za drugi, naglasili su članovi Organizacijskog odbora. Jedan od prioriteta za Viroexpo 2019., koji će se održati u Virovitici u periodu od 22. do 24. veljače sljedeće godine je pronaći novi prostor. Jer, uz manjak smještajnih kapaciteta i prometnu nepovezanost, izlagači i posjetitelji su u anketi ove godine ukazali na potrebu kvalitetnijeg sajamskog prostora. Hala za Viroexpo je u planu izgradnje, do sada taj projekt nije prošao na natječaju u okviru međugranične suradnje s Mađarskom, pa će projekt ponovno kandidirati na novi natječaj, objasnio je I. Andrović. Gradonačelnik Ivica Kirin pohvalio je Viroexpo kroz organizaciju i konkretne pokazatelje uspješnosti sajma te istaknuo kako Grad godinama daje potporu izgradnji nove hale za Viroexpo, a koja bi u budućnosti trebala poslužiti kao višenamjenski prostor za upravo takve manifestacije i okupljanja. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content