Poduzetnički projekt virovitičkih srednjoškolca Enia Šibalića, Flipa Antolića i mentora Zorana Kozjaka među 5 najboljih u Hrvatskoj

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica dobitnik je nagrade Hrvatske udruge poslodavaca koju je Udruga dodijelila u sklopu natječaja „Poduzetnici budućnosti“. Virovitički srednjoškolci Enio Šibalić i Filip Antolić sa svojim mentorom Zoranom Kozjakom nagrađeni su sa 25 tisuća kuna za projekt proizvodnje i prodaje unikatnog samonatapajućeg cvjetnjaka. Naime ovaj je trojac razradio ideju samonatapajućeg cvjetnjaka koji je osmišljen 2012. godine i osvojio 3. mjesto za inovaciju na natjecanju održanom u Iloku. Potencijal ove poduzetničke ideje prepoznali su iz Hrvatske udruge poslodavaca te ih između 175 projekata uvrstili u 5 najboljih.

Natječaj je bio namijenjen timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, a Hrvatska udruga poslodavaca provodila ga je uz partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prema riječima mentora Zorana Kozjaka novac će namijeniti edukaciji tima i pokretanju proizvodnje. Samonatapajući cvjetnjak radi na principu da se cvijeće zalijeva kap na kap, a može se podešavati ovisno o vrsti cvijeta te vlagu održava čak mjesec dana. – Unaprijedili smo prvobitno osmišljen cvjetnjak. Ovo je potpuno nova ideja koja će za razliku od prethodnog biti jednostavnija, jeftinija i potpuno novog dizajna – objašnjava Z. Kozjak dodajući kako će osvojenim novcem moći krenuti u proizvodnju i plasirati proizvod na tržište. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content