U Središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu održana 8. sjednica Skupštine HGK

U Središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, 13. lipnja, održana je 8. sjednica Skupštine HGK. Predsjednik HGK Luka Burilović na sjednici Skupštine istakao je da će rad Hrvatske gospodarske komore biti fokusiran na zajedničke probleme i njihovo rješavanje. Još snažniji naglasak stavit će na promociju tvrtki i proizvoda na inozemnim tržištima. Nudit će rješenja za probleme gospodarstvenika i inzistirati kod kreatora politika na njihovu uklanjanju odnosno prihvaćanju prijedloga gospodarstva. Snažno će se zalagati za brže i odlučnije provođenje potrebnih mjera – posebice za daljnje rasterećenje troška poslovanja i rada. Burilović je rekao da HGK intenzivno radi na implementaciji dualnog obrazovanja te da Komora svoje kapacitete za mentoriranje i pomoć nudi nadležnim tijelima.

U sklopu Skupštine prezentirani su novi projekti HGK Digitalna komora i poslovni portal Gospodarska mreža.

Na Skupštini je također prihvaćeno Izvješće o poslovanju Hrvatske gospodarske komore za 2017. godinu i prijedlog Plana o izmjenama i dopunama plana gospodarenja nekretninama HGK.

Sjednici su prisustvovali i članovi Skupštine s područja Virovitičko-podravske županije: Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica i direktor Tvina Virovitica i Rajko Stilinović, član Gospodarskog vijeća, predsjednik Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja HGK – Županijske komore Virovitica i direktor Crominga Pitomača.

Uz članove Skupštine, sjednici su, iz Hrvatske gospodarske komore, prisustvovali i direktori Sektora i županijskih komora, a među njima i Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica. (HGK-Županijska komora Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content