USPJEŠNA GODINA Na sjednici Gradskog vijeća usvojena izvješća o poslovanju gradskih tvrtki

Danas (srijeda) održana je 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice na kojoj su vijećnici usvojili izvješća o poslovanju gradskih tvrtki te, između ostalog, Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Viroviticu. Naime, ukupna površina poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području grada Virovitice iznosi 2.959,1372 hektara, a maksimalna površina koja se može dati u zakup pojedinoj fizičkoj ili pravnoj osobi iznosi 70 hektara. Poljoprivredne površine davat će se u zakup na 25 godina.

Na Aktualnom satu se raspravljalo o različitim temama: od nabave besplatnih udžbenika i radova na energetskoj obnovi odgojno-obrazovnih ustanova do osiguravanja željezničko-cestovnih prijelaza na području grada.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili izvješća o poslovanju gradskih tvrtki za prošlu godinu. Istaknuti su uspjesi pojedinih virovitičkih tvrtki, kao što je poslovanje tvrtke Flora Vtc koja je na svom području u prošloj godini odvojeno skupila i sustavno zbrinula više od 3.600 tona različitog korisnog otpada, što je po različitosti vrsta i količini najviše od svih gradskih komunalnih tvrtki u Hrvatskoj, gledajući prema broju stanovnika.

Virkom je priveo kraju I. fazu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica” te je postavljena kanalizacija u virovitičkim prigradskim naseljima, napravljeno je oko 36 kilometara kanalizacijske mreže u Virovitici, Špišić Bukovici i Breziku, 13 crpnih stanica te 14 mjerno regulacijskih okana koja će pridonijeti regulaciji vodoopskrbe.

Tvrtka Poslovni park obnovom kotlovnica na području grada postigla je značajne uštede, a građani imaju manje fiksne troškove za toplinsku energiju. Uštede se kreću od oko 52 posto. Ova je tvrtka znatna sredstva uložila u obnovu Centra kulture u sklopu kojeg je otvorila jedino virovitičko kino.

Istaknut je i rad Razvojne agencija VTA koja je u 2017. godini nominirala čak 204 projekta, od kojih je, za sada, odobreno njih 76. Ukupna vrijednost odobrenih projekata je 62 milijuna kuna, čime je gradska Razvojna agencija svrstana u sam vrh u Republici Hrvatskoj. (www.icv.hr, ml, mb, foto: M.Lukačić)
[g-gallery gid=”461331″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content