FOTO Radovi u završnoj fazi: Asfaltira se Ulica Narodne garde u Svetom Đurđu

Radovi na sanaciji kolnika u ulici Narodne garde u Svetom Đurđu ušli su u završnu fazu, a tvrtka Ceste d.d. Bjelovar danas (subota) započela je s asfaltiranjem.

Inače, postojeća cesta bila je u izrazito lošem stanju, a radilo se o makadamskom putu.

Radove prati i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sv. Đurađ Ivan Ćavarušić koji je ovom prilikom zahvalio gradonačelniku Ivici Kirinu, kao i gradskim pročelnicima što su uvidjeli potrebu rekonstrukcije ove ulice.

– Ovo je naša najduža ulica i bila je u najlošijem stanju. Poslije oborina obično bi nastajao problem jer se stanovnici nisu mogli spustiti niz ulicu. Prethodnih godina nismo bili u mogućnosti izvršiti rekonstrukciju iz objektivnih i opravdanih razloga, odnosno nije bila postavljena kanalizacijska te vodovodna i plinska mreža. Nakon postavljanja kanalizacije i plinske mreže, stvoreni su i preduvjeti za njenu rekonstrukciju i asfaltiranje – rekao je I. Ćavarušić.

Ukupna vrijednost projekta, koji će se sufinancirati u sklopu Programa podrške regionalnom razvoju, je 859.768 kuna, a projekt je Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova za sufinanciranje prijavila Razvojna agencija VTA.

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”487909″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content