Društvo za sport i rekreaciju Podgorje bit će domaćin 15. hrvatskog festivala sportske rekreacije žena

Predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Vladimir Findak, zajedno s tajnikom Saveza Vlatkom Mačekom, posjetio je u ponedjeljak, 12. studenog Viroviticu. Povod posjete bio je inicijalni sastanak s potencijalnim domaćinima 15. hrvatskog festivala sportske rekreacije žena, Društvom za sport i rekreaciju Podgorje. Uz predsjednicu DSR Podgorje Helenu Bukvić, sastanku su nazočili zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, predstavnici Virovitičko-podravske županije, Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije, Sportske zajednice grada Virovitice, predsjednik Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ VPŽ Zvonko Špoljarić te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Podgorje Milan Krmpotić. Svi oni podržali su domaćinstvo nad ovom manifestacijom.

– Nakon održanog sastanka mogu reći da sam vrlo zadovoljan jer Virovitica zadovoljava sve uvjete za održavanje Hrvatskog festivala sportske rekreacije žena. O svemu što smo dogovorili, 5. prosinca izvijestit ćemo Upravni odbor i Skupštinu Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ kada bi Virovitica i službeno trebala biti potvrđena kao domaćin, rekao je predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Vladimir Findak dodavši kako je definiran i datum održavanja 15. festivala, a to bi bio 16. studenog 2019. godine.

Predsjednica DSR Podgorje Helena Bukvić istaknula je kako je ovo već treća godina kako sudjeluju na Festivalu sportske rekreacije žena te su se nakon pozitivnih iskustava i sami odlučili kandidirati za domaćina.
– Na 15. festivalu očekujemo preko 350 žena iz 11 županija i 26 gradova i bit će nam iznimna čast ugostiti ih u našem gradu, rekla je Helena Bukvić.

Inače, DSR Podgorje je jedna od rijetkih ekipa u Hrvatskoj koja dvadeset godina u kontinuitetu sudjeluje na Hrvatskom festivalu sportske rekreacije na selu.
– Ovo je jedan veliki plus i nagrada za naše Društvo koje kontinuirano promiče razvoj sportske rekreacije u lokalnim sredinama. Riječ je o velikoj manifestaciji i vrlo smo ponosni što će se održavati upravo u Virovitici, istaknuo je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Podgorje Milan Krmpotić. (virovitica.hr)

[g-gallery gid=”490434″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content