Održana 26. obljetnica osnutka HDZ za općinu Čađavica

U Mjesnom domu u Čađavici održana je proslava 26. obljetnice osnutka HDZ-a  za općinu Čađavica. Prisutni su bili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić,  dopredsjednik ŽO HDZ-a VPŽ i ministar regionalnog razvoja i europskih fondova u Vladi RH Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, dopredsjednik ŽO HDZ-a VPŽ i gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš, dopredsjednik ŽO HDZ-a i gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec, predsjednik ŽO mladeži HDZ-a VPŽ Milan Krmpotić, načelnici općina: Josip Granjaš iz Sopja, Milan Dundović iz Mikleuša, Predrag Filić iz Voćina,  Željko Vencl iz Nove Bukovice, Mirko Mališ iz Čačinaca,  Mate Damjan iz Crnca, Marijan Brlek iz Suhopolja, Tomislav Durmić iz Zdenaca i Zdravko Šimara načelnik općine Podravska Moslavina te predsjednik HVIDR-e VPŽ Nenad Križić. Uz njih obljetnici su prisustvovali i Petar Budimir zamjenik općinskog načelnika Čađavice iz redova koalicijskog partnera HSLS-a,  utemeljitelji prvog ogranka HDZ-a na čađavačkom području, Stjepan Sedlar i Josip Novosel te veliki broja članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice.
Na samom početku nakon intoniranja himne i odane počasti za sve poginule hrvatske branitelje, članove HDZ-a i prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana nazočne je pozdravio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik općine Čađavica Mirko Rončević koji je čestitao svim članovima 26. obljetnicu  te naglasio važnu ulogu HDZ-a u Domovinskom ratu za općinu Čađavica. Naglasio je također i  neprestane uspjehe HDZ-a na izborima od 90-ih pa do današnjih dana na području općine Čađavica te da su svi isplanirani projekti i  izvršeni gdje je izdvojio nedavno završeni  most u Zvonimirovcu.
– Mislim da je dovoljno reći da smo sve zacrtane projekte ostvarili. Trenutno nemamo ni jedan projekt  koji smo biračima obećali, a da ga nismo realizirali. Osim ovih novih koje imamo u planu rješavati u narednom period – rekao je načelnik Rončević.
Od ostvarenih projekata izdvojio je energetsku obnovu zgrade općine i mjesnog doma, nabavu reciklažnog dvorišta te najavio nove projekte za mjeru 7 za koje je dokumentacija spremna: nogostup za Čađavački Lug, svlačionice za nogometni klub i cestu prema mostu u Zvonimirovcu koji su zajedno teški oko milijun eura. Naglasio je da se izrađuje strateški plan općine Čađavica, dokumentacija za novu ambulantu te  se traže investitori u industrijsku zonu  Čađavica što nije ni malo lak zadatak. Uz projekte koji se trenutno obavljaju u općini, kao što je javno izlaganje za građevinska zemljišta, naglasio je i financiranje studenata te druge projekte koje općinsko vijeće sastavljeno od većinskog broja  članova HDZ-a  podržava.
Prisutnima se obratio predsjednik mladeži HDZ-a VPŽ Milan Krmpotić koji je čestitao 26. obljetnicu članovima općinskog odbora Čađavica te poželio u budućem radu puno uspjeha, zajedništva, pobjeda i vjernosti prema HDZ-u  i Republici Hrvatskoj.
U ime načelnika i gradonačelnika prisutnima se obratio dopredsjednik ŽO VPŽ i gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš:
– Svi realizirani projekti i sve ono što čini vaš načelnik i predsjednik Općinskog odbora zaslužuje svaku pohvalu. Posebno iz tog razloga što smo u prošloj godini bili u nemilosti od predsjednika Vlade Milanovića – referencirao se na poreznu reformu u 2015. godini gradonačelnik Slatine Roštaš. Pohvalio je rezultate općinske organizacije Čađavica na doprinosu kod  zadnjih pet održanih  izbora te im  čestitao 26. godišnjicu osnutka i poželio puno uspjeha u budućem radu.
Obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak također je čestitala osnivačima i svim članovima HDZ-a na dugogodišnjoj vjernosti te je naglasila odgovornost Vlade RH za stvaranje novih radnih mjesta sa ciljem zaustavljanja odseljavanja mladih iz ruralnih područja kao što je Čađavica.
Ministar regionalnog razvoja i europskih fondova u Vladi RH Tomislav Tolušić pridružio se čestitkama na 26-godišnjoj vjernosti i uspjesima općinskog odbora HDZ-a  Čađavica. Dotaknuo se problema sa kojima se općina Čađavica susretala u prošlosti, istaknuo je da situacija nije idealna sa obzirom na stanje  koje je dočekalo novu Vladu te da će trebati neko vrijeme da se stvari poslože nakon 4 godine lošeg rukovođenja bivše Vlade.
– Jedini moj cilj, ali i cilj HDZ-a općine Čađavica, HDZ-a županije i HDZ-a države je da ova općina i ova županija bolje i kvalitetnije živi – naglasio je ministar Tolušić.
Prisutnima se na kraju obratio  predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić koji je čestitao članovima HDZ-a 26. obljetnicu te se prisjetio 90-ih godina i vremena kada je dr. Franjo Tuđman uvidio potrebu za stvaranjem demokracije:
– Iz komunističkog jednoumlja trebalo je iskoračiti u nešto novo. U nešto što će sagraditi demokratske promjene i što će donijeti slobodu. Sloboda sigurno nije pisana samo slovima. Ona je u Hrvatskoj nažalost pisana krvlju, za koju su tisuće sinova dali živote. Sedam i pol tisuća u Hrvatskoj i isto toliko u BiH čini 15 tisuća mladića i djevojaka koji su položili živote   za slobodu i demokraciju koju danas baštinimo. I danas kada obilježavamo 26. godišnjicu  sjećamo se i poklanjamo  se svima onima koji su ugradili sebe u temelje slobode Republike Hrvatske – rekao je Đakić. Istaknuo je da je većina ciljeva HDZ-a ostvarena  te  da  sada ostaje  stvoriti boljitak življenja građana kako u Čađavici tako i u Republici Hrvatskoj. Zaključio je da je HDZ najveća i najjača stranka u RH  koja nikada neće iznevjeriti hrvatski narod. (hdz-vpz.com)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content