Video: „Tjedan klasične kreative“ u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji Virovitica

Katolička klasična gimnazija, učenici i nastavnici, organiziraju projektni tjedan pod nazivom „Tjedan klasične kreative“. To je novi projekt koji se ove godine održava od 18. do 22. travnja u sklopu kojeg će se održati pet kreativnih radionica. Smisao „Tjedna klasične kreative“ je pomoći učenicima da kroz rad i susrete sa stručnim osobama određenog profila otkrivaju sebe, svoje talente te ih razvijaju i tako lakše odluče što će studirati što je važno da budu sretne i ispunjene osobe.

Ove godine tema koja prožima sve radionice povezana je s medijima tako da ovogodišnji „Tjedan klasične kreative“ ima podnaslov: Tajne kreativnih medija. Program obuhvaća pet kreativnih radionica. Četiri radionice koje vode vrhunski i priznati stručnjaci određenog područja medijske kulture namjenjene su učenicima škole, a petu radionicu vode učenici i nastavnici grčkog i latinskog jezika te je ona namjenjena učenicima osmih razreda koji razmišljaju o upisu u Katoličku klasičnu gimnaziju s pravom javnosti u Virovitici.

Organizaciju jednog ovakvog događaja prati poticaj Osnivača škole, Oca biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića koji ističe da je najveća vrijednost ulaganje u čovjeka što ovaj projekt oživljuje i ostvaruje. Sadržaj projekta zasigurno će obogatiti sve njegove sudionike što će bit dovoljan poticaj za promišljanje o daljnjim kreativnim projektima škole.

Program „Tjedna klasične kreative – Tajne kreativnih medija“:

18. travanj 2016.g.
DRAMSKA RADIONICA „Glumom do slobode“ – Antonia Šašo

19. travanj 2016.g.
KREATIVNA RADIONICA GRČKOG JEZIKA „Klasično na kreativan način“ – za učenike 8. razreda

20. travanj 2016.g.
FOTO RADIONICA „Osnove fotografije i fotografiranja“ – Matija Turkalj, fotograf

21. travanj 2016.g.
TV RADIONICA „Crno – bijelo u boji“ – Krunoslav Novak i Siniša Conar

22. travanj 2016.g.
NOVINARSKA RADIONICA „Kako napisati dobar članak: izvještavanje o zaštiti privatnosti“ – Igor Kanižaj

KKG_Plakat_TKK_Obrada_WEB

(www.icv.hr, kkg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content