Tjedan pred nama promjenjiv i nestabilan, sredinom tjedna hladno, moguć i mraz, za vikend toplo

Prema rječima našeg meteorologa Kristijana Paljara, u tjednu pred nama ne očekujemo značajniju stabilizaciju atmosfere. Uz više oblaka očekujemo povremenu kišu ili kratkotrajne pljuskove. Vjetar u prvoj polovici tjedna sjevernih smjerova, u drugoj polovici tjedna u okretanju na južne smjerove slabe do umjerene. Oborine koje očekujemo neće biti obilnije. Vrlo vjerojatno će pojedini dijeli VPŽ ostati suhi u tjednu pred nama.

Temperature zraka bi se sredinom tjedna mjestimice mogle spustiti blizu 0°C u jutarnjim satima. Tako da bi mjestimice moglo biti slabog prizemnog mraza tijekom srijede.

Dok će u dane vikenda u najtoplije dijelu dana temperature zraka vrlo vjerojatno rasti do 25°C ili koji stupanj više. Pred nama su prvi topli dani ove sezone. Topli dani su dani kada je temperatura zraka tijekom 24 sata barem jednom jednaka ili veća od 25°C. Na području Virovitice u prosjeku tijekom svibnja imamo 6 toplih dana.

Pred nama je nastavak proljetnog promjenjivog i nestabilnog vremena, uz izraženi pad temperature zraka sardinom tjedna te izraženi porast temperature zraka u dane vikenda. Kombinacija kišobrana, slojevite odjeće i sunčanih naočala i dalje se nastavlja.

Tijekom ponedjeljka i utorka ćemo više znati o vjerojatnosti i mjestima gdje bi i u kojoj mjeri moglo biti prizemnog mraza. (www.icv.hr; kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content