Automobil vas je jutros dočekao prekriven saharskim pijeskom? Nemojte ga još prati, evo koliko trebate pričekati

- PROMO -

Jeste li i vi ujutro na svojim automobilima zatekli „poklon“ iz Afrike? Nemojte žuriti u autopraonice, stiže ga još. Kako piše Drava.info, vrijeme u prvoj polovici tjedna obilježit će ova pojava koja nas prati već nekoliko dana – prljava kiša puna saharskog pijeska. U drugom dijelu tjedna stiže nam proljepšanje, a i pijesak i prašina bi nam napokon trebali nestati s neba.

Automobili (i druge površine) u ponedjeljak su ponovno osvanuli žuti i prljavi. Neumorni visinski vjetrovi koje tjera afričko-mediteranska ciklona i dalje nam donose pijesak iz pustinja Libije. A takva bi kiša mogla padati i sutra, pa ako ste već oprali automobile, vjerojatno ćete morati opet.

20180416 190414 Fotor

Od srijede će se vrijeme malo proljepšati. Ujutro još tu i tamo može biti malo kiše, kasnije barem djelomično sunčano. I dalje će puhati sjeverac, točnije sjeveroistočnjak. I dalje će biti toplo: ujutro oko 12 do 13, poslijepodne oko 20 ili malo više stupnjeva. Četvrtak i petak bit će vjerojatno sunčani, stabilni i topli. Slično vrijeme sprema nam se i za vikend, dakle čini se da će biti lijepo i sasvim pogodno za boravak na otvorenom. Pritom bi subota mogla biti malo toplija od nedjelje.
(www.icv.hr, drava.info; foto:ml)

Povezane vijesti

Skip to content