U Virovitici otvorena apikomora: Pomaže kod alergija, astme, čak i migrene

U Virovitici u Ulici Stjepana Radića danas (petak) je otvorena apikomora, četvrta takva u Hrvatskoj. Otvorila ju je obitelj Jakupec koja se godinama bavi pčelarstvom. Kako kažu, apikomora pomaže pri liječenju svih bolesti povezanih za dišnim sustavom, a pomaže i kod alergija i astmi.

– U apikomori udišete ljekoviti zrak iz košnice koji sadrži mješavinu peluda, propolisa, matične mliječi, meda, voska te čak i pčelinjeg otrova. U komori se sjedi pola sata, a mogu ju posjetiti svi, čak i djeca – rekla je vlasnica Katarina Jakupec te istaknula kako apikomora pomaže i kod migrena, glavobolja i depresije.

IMG 9279 Medium

Ova se apikomora nalazi preko puta virovitičkog Malog parka te je ujedno druga točka turističke rute na temu meda i pčelarstva koja se uspostavlja u sklopu projekta „Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute“. Otvorenju su nazočili i upoznali se s blagodatima ove terapije župan Igor Andrović i gradonačelnik Ivica Kirin sa zamjenicima i suradnicima te direktori i ravnatelji gradskih institucija i ustanova. (www.icv.hr, tekst i foto: ml)

IMG 9263 Medium

IMG 9270 Medium

IMG 9271 Medium

IMG 9266 Medium

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content