Policija objavila rezultate akcije: Čak 47 vozača vozilo pod utjecajem alkohola, najpijaniji napuhao 2.97 promila

Tijekom proteklog vikenda su u cilju očuvanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu policijski službenici vršili su pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 186 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 47 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 39 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U noći sa subote na nedjelju, 12. / 13. listopada u vremenu od 22 do 06 sati na području policijske uprave provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj su kod 153 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor utvrđena i sankcionirana ukupno 43 prekršaja. Ukupno 19 vozača je zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola zbog čega su isključeni iz prometa i propisno sankcionirani, a dvojica i uhićena sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona.

U petak, 11. listopada u poslijepodnevnim satima su akcije usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor vozača bicikla, odnosno nadzor brzine kretanja vozila provedene i na području Policijske postaje Slatina i Policijske postaje Orahovica. U tim akcijama je ukupno utvrđeno 56 prekršaja, od kojih 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja i 32 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.97 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u petak u 14.15 sati u Bukovačkom Antunovcu. (PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content