Počele pripreme za novu afričku avanturu: Virovitički fotograf i putopisac Saša Pjanić održao tribine u virovitičkoj Gimnaziji Petra Preradovića

Virovitički fotograf i putopisac Saša Pjanić polako počinje s pripremama za novu afričku avanturu, u okviru poznatog humanitarnog projekta MyLife4Kids ili Kako sam spojio svoj dnevni boravak i Afriku.

Humanitarno-putopisni projekt prokušane i nagrađivane ekipe hrvatskih putnika, putopisaca, sportaša i fotografa, udruženih u službeni hrvatski humanitarni rally tim MyLife4Kids, krenut će po treći put 31. siječnja 2020. godine, na najveći humanitarni reli na svijetu Budapest Bamako. Terenskim vozilima i motorkotačima proći će 20 000 kilometara dug put Zapadnom Afrikom, kroz Senegal, Mauritaniju, Mali, Gvineju i Sierra Leone i pritom sela, gradove i zajednice darivati poklonima, školskim priborom, lijekovima i svime onime što im pripreme dobročinitelji, a što će voziti mobilni humanisti.

zadnja afrika Custom
Foto: S. Pjanić

SITNE RADOSTI

U akciju se godinama uključuju gradovi, općine, županije, škole, ustanove, vrtići koji žele dati obol ovoj humanoj akciji. Sam Saša Pjanić svoje putničke kilometre bilježi objektivom fotoaparata, izravnim prijenosom putem interneta, kamerom. Po povratku, prepun iskustava i dojmova piše putopise, održava radionice i tribine po školama, izlaže fotografije te organizira predavanja i okrugle stolove kojima javnost želi senzibilizirati za pitanja pomoći Africi.

ZADNJA 3 Custom
Foto: S. Pjanić

– I ovaj put u četrdesetak dana proći ćemo kopnenim putem od Hrvatske do Freetowna (Sierra Leone) i Bamaka (Mali) i natrag te izravno pomoći ruralnim zajednicama Podsaharske Afrike, napose djeci. Vozit ćemo im antimalarike i zaštitne mreže protiv komaraca te školski, higijenski i sanitarni pribor. Ponosan sam što opet putujem s veteranima relija koji su zaista svašta proživjeli: voditeljem tima Damirom Filipovićem i Stanislavom Modrićem iz Varaždina, Ivanom Rako i Damirom Valjkom iz Zagreba te Ivanom Šokmanom iz Čakovca – najavljuje Saša Pjanić novi pothvat nakon još jedne uspješne tribine za učenike na temu ovog projekta, a koju je održao u virovitičkoj Gimnaziji Petra Preradovića. Tribine i okrugli stolovi u Gimnaziji odvijaju se u sklopu projekta Afrika 1234, koji je podržao grad Virovitica još prošle godine. A prema Pjanićevim riječima, veliku ulogu u njegovom dolasku u virovitičku Gimnaziju ima profesor Domagoj Brlas.

ZADNJA 1 Custom
Foto: S. Pjanić

Detalje tko će se od gradova, općina, tvrtki i ustanova ovaj put uključiti u pomoć djeci Afrike, otkrit će kasnije, ističe, no odaje nam da će ga iz naše županije u novoj avanturi pratiti Bernard Tkalčec iz Zlatnog klasa iz Otrovanca. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content