FOTO U Virovitici otvorena 44. “Izložba malih životinja”, pogledajte 2100 eksponata i uvjerite se u ljepotu uzgoja malih životinja

U multifunkcionalnoj hali Međunarodnog sajma Viroexpo danas (petak) je otvorena 44. “Izložba malih životinja”, koju je organizirala Udruga uzgajivača malih životinja “Golub” Virovitica.

Izložbu malih životinja svečano je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a prisutne su pozdravili i prigodnim riječima obratili se predsjednik Hrvatskog saveza udruga uzgajivača malih životinja i Udruge uzgajivača malih životinja “Golub” Virovitica Željko Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica. Otvorenju su, između ostalih, nazočili i zamjenik župana Marijo Klement, tajnik Virovitičko-podravske županije Ivo Horvat, tajnik Udruge uzgajivača malih životinja “Golub” Virovitica Miroslav Radović te brojni drugi i uvaženi gosti.

MG 8182Inače, iz godine u godinu ova virovitička “Izložba malih životinja” nosi laskavu titulu najbolje i najveće u Republici Hrvatskoj, a produkt je to dugogodišnjeg mukotrpnog rada članova Udruge “Golub”. Ljepota uzgoja malih životinja i ove će godine biti predstavljena kroz tri dana, od petka, 20. prosinca do nedjelje, 22. prosinca, a prema riječima Željka Šerepca, predsjednika Udruge uzgajivača malih životinja “Golub” Virovitica, posjetitelji će moći vidjeti ukupno 2100 eksponata, među kojima je 1100 golubova, 418 ukrasnih vodenih i patuljastih peradi, 319 kunića, 218 ptica i desetak zamorčića.

MG 8044– Udruga uzgajivača malih životinja Golub iz Virovitice ima tradiciju u organizaciji izložbe još od 1977. godine, kada je i osnovana. Ova, 44. izložba po redu je posebna zbog toga što je to državna izložba, dakle svi uzgajivači koji su organizirani kroz udruge uzgajivača malih životinja su danas ovdje s nama. Ono što je bitno naglasiti je to, da je ova Udruga dosad organizirala puno vrijednih manifestacija. Ovo je šesta državna izložba u našoj organizaciji, a uz nju, organizirali smo i tri europske izložbe na koje smo posebno ponosni. Ono što nas doista veseli su ovi krasni prostori u hali Viroexpo, u kojima možemo adekvatno prezentirati naš uzgoj – rekao je predsjednik Udruge Željko Šerepac te uputio velike zahvale saborskom zastupniku Tomislavu Tolušiću i virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću te njegovom timu ljudi za sav trud koji su dosad uložili kako bi ova vrijedna virovitička Udruga napredovala te iz godine u godinu organizirala ovakve hvalevrijedne manifestacije.

MG 8136Ove godine, po 20. puta uz pomoć Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ i uz suradnju osnovnih škola s područja županije, virovitička Udruga uzgajivača malih životinja “Golub” provela je likovni natječaj na temu “Moj mali prijatelj”. Prigodom otvorenja Izložbe izabrani su najbolji radovi u određenim kategorijama. Na natječaj su stigla ukupno 143 rada, od kojih 113 “otpada” na razrednu nastavu, 16 na predmetnu, a preostalih 14 na predškolsku dob. Ukupno je sudjelovalo 13 ustanova.

MG 8174Razredna nastava:

  1. mjesto – Mara Relić, 4. razred OŠ “Josipa Kozarca” Slatina, mentorica Kata Huber;
  2. mjesto – Sabina Heged, 3. razred OŠ “Antuna Gustava Matoša” Čačinci, mentorica Tatjana Maršić;
  3.  mjesto – Tea Jakupec, 4. razred OŠ “Petra Preradovića” Pitomača, mentorica Vedrana Filipović Marinić.

Predmetna nastava:

  1. mjesto – Ana Nater, 7. razred OŠ “Vladimir Nazor” Virovitica, mentorica Vedrana Torbaji;
  2. mjesto – Anita Krsnik, 8. razred OŠ “Antuna Gustava Matoša” Čačinci, mentorica Mateja Galić;
  3. mjesto – Klara Kocijan, 5. razred OŠ “August Cesarec” Špišić Bukovica, mentorica Vesna Matovina.

Izvan kategorije:

Učenica Male škole općine Lukač Gabrijela Crnojević, učitelj Igor Fućkar.

MG 8166Na samom kraju službenog dijela, župan Andrović pohvalio je rad Udruge “Golub”, sve članove koji su pridonijeli uspješnom razvoju Udruge i sve one koji su bili dio organizacijskog tima ove Izložbe, isto tako pohvalio je sve učenike koji su sudjelovali u natječaju “Moj mali prijatelj”, a najboljima je uručio i prigodne diplome. (www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”571034″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content