U Virovitici uspješno završen prvi trotjedni program radionica Job Kluba

Job Klub, projekt i jedinstveni centar za usluge i informiranje mladih o mogućnostima zapošljavanja, čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, završio je danas (srijeda) prvi trotjedni program radionica za mlade nezaposlene osobe.

Grupu od sedam polaznika se kroz motivacijske radionice i radionice mekih vještina usmjerilo na samo traženje posla i predstavljanje poslodavcima. Psihologinja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Virovitica Dragana Jandrić za polaznike je pripremila radionice, a vodila ih je psihologinja Jasna Per Kožnjak iz Psihološkog centra Putokaz.

job klub 3 Custom

– Iako je danas zadnji dan ovih radionica, mi ćemo nastaviti s radom i nakon toga dogovoriti onoliko individualnih konzultacija koliko svakome treba za izlazak na tržište rada. Nadam se da je svima ovo bilo jedno pozitivno iskustvo, da su stekli nova znanja i vještine te upoznali nove ljude – zaključila je M. Gadanac.

Da je stvarno tako, potvrđuje i iskustvo Ivane Drpić i Laure Javurek, dvije polaznice prve grupe radionica.

– Job Klub je jedno odlično i pozitivno iskustvo. Bilo je stvarno zanimljivo, poučno i zabavno. Upoznala sam puno novih ljudi i naučila nove stvari. Neke svoje vještine koje posjedujem, meke i komunikacijske, sam izoštrila i izbrusila kroz ove radionice – s osmijehom na licu priča Ivana.

Ivana Drpić Custom

Laura Javurek iskreno otkriva da je ispočetka bila skeptična prema cijelom iskustvu, ali drago joj je da se prevarila.

– Nisam znala što se ovdje radi, koga ću upoznati i kako će sve proći ali sada, na zadnjem danu radionica, moram priznati da je bilo odlično. Upoznala sam fantastične ljude s predivnim iskustvima i mislim da smo jedni drugima postali velika potpora i motivacija. Pazimo jedni druge i dajemo preporuke za određene poslove – zadovoljno kaže Laura te otkriva kako će se neki od polaznika nastaviti “družiti” kod istog poslodavca na sezonskom poslu.

Svi koji su zainteresirani za sudjelovanje u nekoj od idućih radionica ili samo trebaju pomoć oko pisanja molbe ili životopisa mogu se javiti svom stručnom savjetniku za zapošljavanje, osobno doći u prostorije Job Kluba ili se javiti na e-mail [email protected].

(www.icv.hr, ea)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content