OPĆINA LUKAČ Načelnik Đuro Bukvić: Proračun za 2020. godinu iznosi 14,5 milijuna kuna i realizirat ćemo ga do zadnjega detalja

Djelatnici Općine Lukač na čelu s načelnikom Đurom Bukvićem odradili su fantastičan posao u vrlo uspješnoj 2019. godini, koju će, prije svega, pamtiti po nekoliko kapitalnih investicija.

Među svim ostalima, najviše treba istaknuti izgradnju Dječjeg vrtića “Bubamara” u Gornjem Bazju, koji je krajem studenoga dobio uporabnu dozvolu. Vrtić će moći pohađati 40-ero djece od navršene godine dana do polaska u osnovnu školu, a vrijednost investicije je 4.790.907 kuna.

– U prosincu i tijekom siječnja obavit će se sve pripremne radnje, a vrtić s radom kreće početkom veljače – rekao je načelnik općine Lukač Đuro Bukvić.

lukač 1 Custom

Rezanjem vrpce svečano je otvoren Športsko-rekreacijski centar Kurija Janković u Kapeli Dvoru. Riječ je o projektu vrijednom više od 8,5 milijuna kuna kojim je Hotel Kurija Janković dobio prijeko potrebne sadržaje kojim će upotpuniti svoju ponudu.

Ovim projektom uređena je pristupna cesta i okoliš, dobivena su potrebna nova parkirališna mjesta, izgrađen je wellness centar s dvije saune, kao i vinski bar. Moderno su uređene i tribine, kao i svlačionice te sportski tereni. Riječ je o športsko-rekreacijskom centru koji je jedini takve vrste u ovom dijelu Hrvatske.

– Hvala svima koji su vjerovali i pomogli da se ovako veliki projekt ostvari. Trebalo je devet godina, od zbora građana u Mjesnom domu kada smo zajedno donijeli odluku da krenemo u obnovu ruševne kurije, do sada, kada imamo priliku gledati ovu velebnu priču koja se događa s našom kurijom – rekao je načelnik Bukvić dodavši kako je izgradnjom športsko-rekreativnog centra u sklopu Kurije Janković omogućen skori povratak Nogometnog kluba Dinamo Kapela Dvor “kući” na svoje terene.

IMG 2863 Custom

Kada već govorimo o sportu, ljetos je s radom počela Škola nogometa općine Lukač. Sustavan rad i kvalitetni treneri privukli su preko osamdeset mladih nogometašica i nogometaša. Općina Lukač konstantno radi na poboljšanju uvjeta za mlade igrače. Nakon nabave opreme za trening i kompleta opreme za sve igrače, u studenom su zasjali i novopostavljeni reflektori, a svakako treba naglasiti da je Škola otvorena i za djecu izvan granica općine Lukač.

Kapitalne investicije i hvalevrijedni projekti nastavit će se i u 2020. godini, a prema riječima načelnika Bukvića, proračun koji iznosi 14,5 milijuna kuna bit će realiziran do zadnjega detalja.

– Sva naša sela obuhvaćena su kapitalnim investicijama. Podigli smo i određene bonuse, pa će tako Vatrogasna zajednica općine Lukač dobiti više od 300.000 kuna, sportaši više od 600.000 kuna, veliki dio ići će za kulturu, tako da će svatko dobiti svoj dio kolačića – zaključio je Bukvić.

Obnova zgrade Općine i Doma (886.166 kuna), energetska obnova Društvenog doma Terezino Polje i postavljanje grijanja (775.000 kuna), izgradnja nogostupa u naselju Kapela Dvor (650.000 kuna), energetska obnova Društveno-vatrogasnog i Sportskog doma Dugo Selo Lukačko (600.000 kuna), uređenje parka oko Doma i asfaltiranje ulice Brezik (600.000 kuna), energetska obnova glavnog i Vatrogasnog doma Turanovac (425.000 kuna), uređenje novog igrališta u Gornjem Bazju s navodnjavanjem, rasvjetom i ogradom (300.000 kuna), izgradnja navodnjavanja na igralištu u Lukaču te uređenje svlačionica i grijanje Sportskog doma Lukač (350.000 kuna) samo su neke od kapitalnih investicija u 2020. godini, dok su se u prijedlogu proračuna našle i neke nove pozicije, pa će tako dio sredstava ići za sufinanciranje posebnog programa za djecu s teškoćama u razvoju – COOR Virovitica, kao i sufinanciranje sigurne kuće žrtava nasilja.

(www.icv.hr, Općina Lukač)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content