FOTO Posjetili smo poznati Arboretum Lisičine, idealno odredište za sve ljubitelje prirode

Poznati Arboretum Lisičine pravo je bogatstvo biljnih vrsta i danas se može pohvaliti najvećom zbirkom četinjača – jela, smreka, borova, čempresa, tisa i drugih vrsta u Hrvatskoj. I da, na površini od ukupno 42 hektara raste čak 512 različitih vrsta biljaka iz Europe, Azije i Sjeverne Amerike, uključujući i pravu slavonsku bukovu prašumu te različite kultivare.

U samo jednom obilasku posjetitelj Arboretuma, koji je inače živa zbirka drveća i ukrasnog bilja, može vidjeti posebne i prekrasne primjerke s kojima se može pohvaliti malo koji park u Hrvatskoj. Mjesto je to na kojem možete vidjeti pravi močvarni taksodij, drvo poznato iz filmova strave i užasa, koje svoje korijenje uzdiže iznad vode, a u ovom slučaju, iznad vlažnog slavonskog tla. U njegovoj neposrednoj blizini je i crveni hrast, a možete vidjeti i rijetku japansku pršljenku, kultivar pjegavog pačempresa, koji posjetitelje u proljeće mami svojim zlatastim visećim grančicama, tulipanovac sa svojim predivnim cvijetom u proljeće te dekorativnu, bodljikavu japansku kriptomeriju, čiji su češeri u obliku kuglica pravi mamac za ljubitelje prirode.

Lijepo i sunčano vrijeme ovog vikenda bilo je mamac za odlazak u Arboretum Lisičine, kojim gospodari Šumarija Voćin i koji je zbog svoje specifičnosti idealno odredište za sve one koji svoj odmor žele provesti aktivno u prirodi.

Zavirite u fotogaleriju…

(www.icv.hr, mlo, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”584753″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content