FOTO U Virovitici održana akcija mjerenja tlaka i šećera, T. Pandl: Brinite o svom zdravlju i prevenirajte kronične bolesti

Danas (četvrtak) je u sklopu projekta “Otvorimo vrata zdravlja” održana akcija mjerenja tlaka i šećera ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici.

Članovi Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje “Krugovi” građanima su mjerili vrijednosti tlaka i šećera te su u razgovoru s istima poticali proaktivan odnos prema vlastitom zdravlju i brigu o životnim izborima koje pridonose prevenciji bolesti. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

IMG 20200521 105828

Cilj projekta je promovirati zdravlje i prevenciju bolesti s naglaskom na najvećim zdravstvenim problemima stanovništva, pobolijevanju i smrtnosti koje su povezane s kroničnim nezaraznim bolestima, što se povezuje s nezdravim stilovima života.

Stanovništvo u ruralnim sredinama u težem je položaju u odnosu na stanovništvo u gradovima i stoga će se ovim projektom i aktivnostima nastojati doprijeti do građana iz ruralnih sredina i povećati razinu informiranosti o zdravim životnim navikama kojima u značajnoj mjeri preveniramo bolesti.

IMG 20200521 105230

-Danas smo u Virovitici održali akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi. Dobili smo dozvolu od Stožera za održavanje ove akcije i moram piznati da smo izuzetno zadovoljni odazivom. Ljudi su zaista osviješteni, a sebi smo dali za cilj usmjeriti građane da brinu o svom zdravlju i preveniraju sve kronične bolesti i da se na vrijeme obrate liječniku – rekla nam je Tihana Pandl iz Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje “Krugovi”, inače voditeljica ovog projekta.

Bolji pristup preventivnim programima i aktivna briga o zdravlju pridonijet će poboljšanju zdravstvene slike na područjima provedbe, u Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj, Sisačko-moslavačkoj i Požeško-slavonskoj županiji.

Sve projektne aktivnosti kao i stručni tekstovi na temu zdravlja nalaze se na internetskom portalu “Vrata zdravlja”, koji je kreiran i pokrenut u sklopu projekta. Ukupan iznos EU potpore za projekt “Otvorimo vrata zdravlja” iznosi 492.600 kuna.

IMG 20200521 105758

-Mi smo partneri na projektu “Otvorimo vrata zdravlja” i također smo vrlo zadovoljni današnjim odazivom građana na ovu akciju, za čije smo oržavanje dobili dozvolu od Županijskog i Gradskog stožera. Poduzeli smo sve epidemiološke mjere, a u radu smo koristili rukavice, maske i vizire – zaključila je Marija Kelečić, predsjednica Udruge invalida rada Virovitica.

(www.icv.hr, ts, Centar “Krugovi”, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”590194″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content