”Glasnici istine” podržali svoje prijatelje koji su istrčali memorijalni polumaraton povodom VRO Bljesak

Tradicionalni memorijalni polumaraton u povodu vojno-redarstvene operacije Bljesak, koji se svake godine trči od Nove Gradiške do Okučana i okuplja 30-ak maratonaca iz gotovo cijele kontinentalne Hrvatske, ove godine 3. svibnja trčali su Miroslav Marković iz Nove Gradiške, te Zdravko Vidović iz Slavonskog Broda.

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, ove godine na ovom polumaratonu nisu mogli sudjelovati dugogodišnji sudionici iz Osijeka, Josipovca, Belišća, Našica, Zagreba, Kutine…, kao ni članovi Udruge maratonaca Virovitčko-podravske županije ”Glasnici istine” iz Slatine, Virovitice, Nove Bukovice, Kozica i Orahovice, te su ime svih njih 17 kilometara istrčali i lampione za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Bljesak zapalili Miroslav Marković i Zdravko Vidović.

Zdravko Vidović iz Slavonskog Broda inicijator je prva tri memorijalna maratona u povodu obljetnice VRO Bljesak, koji se trčao od Nove Kapele do Okučana, a koji kasnije, zbog poslovnih obveza i odsutnosti, nije ga mogao nastaviti organizirati te je organizaciju preuzeo Miroslav Marković iz Nove Gradiške, član AK Nova Gradiška i sudionik VRO Bljesak.

Obojica su dugogodišnji maratonci sa velikim brojem istrčanih memorijalnih utrka diljem Republike Hrvatske, a i stalni su sudionici i memorijalne utrke Četekovac – Voćin, te mamorijalnog maratona ”Da se ne zaboravi Baranja”, kao i ostalih koje organizira Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine”.

– Pošto ove godine nismo mogli sudjelovati na ovom polumaratonu, ”Glasnici istine” bili su duhom sa našim prijateljima, Miroslavom i Zdenkom, te im se zahvaljujem što su u ime naše Udruge odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Bljesk. Nadam se da ćemo sljedeće godine i mi moći sudjelovati na ovom maratonu – rekao je predsjednik Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine”, Pavo Tutenov. (www.icv.hr, ADF, Glasnici istine; foto: M. Marković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content