Nakon neopozive ostavke, Skupština POK-a razrješila Zorana Horića dužnosti predsjednika

Skupština Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije na svojoj 4. sjednici održanoj 3. lipnja razrješila je Zorana Horića dužnosti predsjednika, nakon što je podnio neopozivu ostavku na sve dužnosti u obrtničkom komorskom sustavu iz osobnih razloga. Istom odlukom raspisani su izbori za novog predsjednika, uz rok od 30 dana u kojem ovlašteni predlagači (Udruženje obrtnika, Upravni odbor  ili 1/3 članova Skupštine POK-a) mogu kandidirati nekog obrtnika/cu za tu dužnost sukladno Statutu.

Članovi Skupštine su raspravljali i o utjecaju epidemije uzrokovane virusom COVID-19 na rad obrtnika i poduzetnika kao i o mjerama koje su Vlada i jedinice regionalne i lokalne samouprave poduzele za pomoć poduzetništvu. Na sjednici je također odobreno izvješće o radu i godišnji obračun Komore za 2019., kao i izvješće Nadzornog odbora o obavljenoj kontroli financijskog i materijalnog poslovanja prema propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija.

Na završetku sjednice potpredsjednik Hrvoje Šimunović, komorski tajnik Božidar Jeremić i pojedini članovi Skupštine, još su jednom pohvalili angažiranost dosadašnjeg predsjednika Horića, kako u POK-u tako i u Hrvatskoj obrtničkoj komori, gdje je bio na dužnosti člana Upravnog odbora i predsjednik Odbora za informiranje.

(OK VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content