Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveću koncentraciju alkohola od 1,89 promila napuhao 24-godišnjak

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna evidentirano je 11 prometnih nesreća, srećom sve samo s materijalnom štetom. U 5 prometnih nesreća počinitelji su napustili mjesto događaja od čega su 4 počinitelja naknadno pronađena.

Ukupno je utvrđeno 468 prekršaja, od kojih 45 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 168 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 78 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 52 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 24 godine koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u četvrtak, 28. svibnja u 22,45 sati u mjestu Gradina.

Najveća brzina kretanja vozila od 127 km/h izmjerena je u subotu, 30. svibnja u mjestu Korija,  u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content