FOTO Erupcija veselja domaćih navijača na Školskom vrtu: Pobjeda Bratstva 2:1, Pitomača utakmicu završila s devet igrača

U susretu četvrtzavršnice Županijskog kupa Bratstvo je na svom terenu svladalo Pitomaču 2:1.

Gostujuća momčad je u meč ušla bez svoja tri standardna prvotimca: Ivana Begovića, Valentina Paradinovića i Milana Prlića, koje je trener Goran Bosilkovski ostavio na klupi.

Prvi dio utakmice nije donio previše prilika i uzbuđenja. Igru Pitomače vodio je Ivan Presečan i svaka ozbiljnija gostujuća akcija polazila je od njega, dok su domaći čekali gostujuće pogreške.

bazje ptc 33

U 3. minuti jedan njegov ubačaj s boka Matej Babić je iskoristio za udarac prema domaćim vratima, ali je loptu bez većih problema uhvatio vratar Leo Franjić. Deset minuta kasnije ubačaj s boka domaćeg igrača Lea Jelovečkog prošao je uz gol liniju, bez veće opasnosti za gostujuća vrata.

U 17. i 32. minuti ponovno akcije pokreće Presečan, ali bez rezultatske promjene. Karlo Jakupec je oštro pucao s boka u 28. minuti, ali nedovoljno opasno za domaćeg čuvara mreže. Na domaćoj strani poluprilke su imali Matej Vinak i Marijan Holec u 32. odnosno 38. minuti.

Uspavanka prvog dijela razvila se u puno žešću igru u nastavku. Obje momčadi su krenule prema pobjedi. U domaćim redovima s klupe ulazi Toni Margetić, a kod gostiju Ivan Begović. Prvu priliku za Pitomaču propušta Patrik Babić. Njegov udarac je otišao pored vrata.

bazje ptc 26

U 60. minuti omaleni Toni Margetić utrčava s desnog boka i postiže zgoditak, a Bratstvo vodi 1:0. Dvije minute kasnije u jednoj gužvi pred domaćim vratima Antonio Babec uspijeva s dva-tri metra poravnati rezultat na 1:1.

Igra se sve otvorenije i žustrije. Sredinom drugog dijela oba trenera ubacuju u igru svoje adute s klupe. U domaćim redovima to je bio Mario Pšihistal, a kod gostiju Milan Prlić.

U 72. minuti zbog jednog oštrijeg starta pred svojim vratima gostujući igrač Luka Skoko dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton, pa je morao napustiti igru. S igračem manje Pitomača stvara dvije prilike za zgoditak, ali su u 78. Milan Prlić, odnosno u 80. minuti Matija Miloš neprecizni.

bazje ptc 28

Dvije minute kasnije na tridesetak metara od gostujućih vrata dosuđen je prekršaj na Mariju Pšihistalu. Loptu uzima Dino Milinović, upućuje oštar udarac, lopta se odbija od Matije Miloša i vara gostujućeg vratara Hrvoja Zdelara. Domaća momčad vodi 2:1, na tribinama erupcija veselja.

U 88. minuti gostujući igrač Matej Babić također zbog drugog žutog kartona mora napustiti teren. S dva igrača manje igrači Pitomače stvaraju još dvije opasne situacije pred domaćim vratima, ali je domaća obrana uspjela izblokirati njihove šuteve. Posljednji sudački zvižduk bio je znak za slavlje domaćih igrača.

bazje ptc 13

-Iskoristili smo svoje prilike i došli do vrijedne pobjede – presretan je bio domaći trener Elvis Vinak.

-Čestitka domaćoj momčadi na pobjedi – zaključio je gostujući strateg Goran Bosilkovski.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”599407″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content