Devet novih slučajeva u VPŽ: Preminula jedna žena, u samoizolaciji 217 osoba

U posljednja 24 sata, jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije je preminula od COVIDA-19. Riječ je o ženi (1954. godište), koja je imala brojne komorbiditete i preminula je u KBC-u Osijek. Nažalost, time se brojka preminulih od koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije popela na osam, a iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

U posljednja 24 sata, s našeg područja, testirano je 110 uzoraka na SARS-CoV-2. Od navedenih, 100 nalaza su bili negativni, rezultat jednog uzorka se čeka, a devet osoba je pozitivno. Od njih devet, petero je muškaraca, četiri su žene. Jedna osoba je asimptomatska, a ostalih osam imaju blage simptome virusa SARS-CoV-2. Četvero ih dolazi iz samoizolacije već potvrđeno inficiranih, a za ostalo petero, epidemiološki se utvrđuje gdje su se zarazili.

U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano troje COVID-19 pacijenata. Istodobno, u KBC Osijek nalaze se tri osobe (jedna u respiracijskom centru i dvoje na klinici za infektologiju). Istodobno, petero osoba se oporavilo od koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 217 osoba.

Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, 211 osobe su se zarazile COVIDOM-19. Od toga, 54 ih je trenutno aktivno, 149 osoba se oporavila, dok su četiri muškarca i četiri žene preminuli.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content