Biciklistički klub Našice organizirao edukativnu tribinu i 10. Memorijalni maraton “Sjećanje na Vukovar”

Biciklistički klub Našice organizirao je 10. Memorijalni maraton “Sjećanje na Vukovar”, dug 202 kilometra. Povodom i uoči memorijalnog maratona Biciklistički klub Našice organizirao je i tribinu pod nazivom “Branitelji i dobrobit bavljenja sportom”. Druga je to ovakva tribina koja je rezultat suradnje s Udrugom branitelja INA – Naftaplina KVIN i Udrugom vukovarskih veterana Našice.

-Ciljevi tribine su osvijestiti mlade sportaše i cjelokupnu javnost na ratna zbivanja u Vukovaru, upozoriti javnost na povećanu smrtnost i obolijevanje braniteljske populacije te potaknuti branitelje na bavljenje sportom i to u cilju sprječavanja bolesti, poboljšanja kvalitete života te produženja životnog vijeka – poručili su iz BK Našice te udruga suorganizatora.

Tribina uoci maratona foto Nina Pavlus Radio Nasice
foto: N. Pavlus, Radio Našice

Sve nazočne na početku tribine pozdravili su dopredsjednik udruge branitelja “KVIN” Siniša Vinković i član Izvršnog odbora gradske i županijske Sportske zajednice Vanja Prošić. Svoje udruge i aktualne teme predstavili su tajnik Udruge branitelja “KVIN” – podružnice Donji Miholjac Ivica Kovačević te tajnik Udruge vukovarskih veterana Našice Branimir Jokić. Više o biciklizmu općenito i njegovim prednostima govorio je također biciklist i hrvatski branitelj Ivan Adžić. Dan poslije, održan je memorijalni maraton koji je vozilo osam našičkih biciklista.

-Startali su ujutro u 7 sati ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” gdje su zapalili svijeće za sve poginule branitelje, a u Grad Heroj stigli su u podne i zapalili svijeće na Ovčari. Dočekali su ih predstavnici Grada Vukovara i poželjeli im dobrodošlicu. Memorijalni maraton odvozili su: Ivan Adžić, Mario Firšt, Matija Zubaj, Boris Toka, Sven Braz, Ivan Kruljac, Šimun Bošnjaković i Goran Tomaić. U pratnji je bio vozač Vedran Vuković – rekao je tajnik Udruge branitelja “KVIN” – podružnice Donji Miholjac Ivica Kovačević.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content