Učenici Područne škole Sopje prigodnim programom obilježili jubilarnu obljetnicu – 200 godina školstva u Sopju

U Područnoj školi Sopje učenici od 1. do 4. razreda, uz pomoć svojih učiteljica, prigodnim programom obilježili su jubilarnu obljetnicu – 200 godina školstva u Sopju. Učenici i učiteljice kroz cijeli tjedan imali su niz aktivnosti kojima su obilježili ovu veliku obljetnicu, a posljednjeg dana proslave podršku su im pružili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić.

-Danas smo prvenstveno ovdje kako bismo vam čestitali na predanom radu, kako bismo se prisjetili bogate obrazovne povijesti na području općine Sopje, ali i da se okrenemo budućnosti. Ovaj hvalevrijedan jubilej ne znači samo 200 godina obrazovanja i školstva, već pokazuje izniman trud svih onih koji su ovih 200 godina sudjelovali u obrazovanju u Sopju. Drago mi je da ova djeca imaju priliku nastaviti ovu dugu tradiciju, a mi u Županiji i dalje ćemo se truditi osigurati svim školama podjednake uvjete obrazovanja. Iz tog razloga, ova škola će biti prva škola o kojoj ćemo razmišljati da se sredi i opremi na način na koji to i zaslužuje – rekao je župan Andrović i zaželio svima puno sreće i uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Na velikoj obljetnici obratio se i načelnik Općine Sopje Berislav Androš koji je istaknuo kvalitetnu suradnju između škole i Županije.

-Drago mi je da smo ovu obljetnicu uspjeli proslaviti zaista lijepim i bogatim programom kroz cijeli tjedan. Družili smo se, veselili i dijelili nagrade i mogu reći da zaista lijepo surađujemo svi međusobno. Mogu samo poželjeti ovako dobru suradnju i u budućnosti i znajte da je Općina uvijek tu uz vas kako bi pomogla na koji god način je to potrebno – zaključio je načelnik Androš.

Ravnateljica škole Ksenija Žunec zahvalila je svima na dolasku i podršci, nakon čega je započeo svečani program proslave obljetnice tijekom koje su mali školarci pjevali, plesali i glumili.

Obilježavanje jubileja završilo je podjelom zahvalnica za nesebičan doprinos razvoju škole koje su dobili roditelji i djelatnici škole, kao i načelnik Berislav Androš, župan Igor Andrović i županijska pročelnica Martina Bunić. Uslijedilo je razgledavanje izložbe starih fotografija i učeničkih radova te zajedničko druženje.

(vpz.hr, foto: A. Zeko)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content