Koronavirus u VPŽ: Od COVIDA-19 preminula dva muškarca, bilježimo 32 nova slučaja zaraze

Dva muškarca, 1935. i 1940. godište, s područja Virovitičko-podravske županije, preminula su od infekcije COVIDA-19, a pritom su imali brojne komorbiditete, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Time je broj preminulih na području VPŽ, od početka epidemije koronavirusa narastao na 63.

U posljednja 24 sata bilježe se 32 novozaražene osobe. Testiranih je bilo 73, u obradi je njih još četvero, a 32 novozaražene osobe čine udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih od visokih 43,8 posto. U posljednje vrijeme sve je više osoba starije životne dobi koje su pozitivne na virus SARS-CoV-2. Od novoinficiranih, njih 14 je starije, a 15 je srednje životne dobi. Jedno je dijete, a tri su mlađe osobe.

Novozaraženi koronavirusom dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (16), Slatina (7), Suhopolje (3), Čačinci (2), Orahovica (1), Čađavica (1), Crnac (1), Lukač (1).

Trenutno je s područja VPŽ hospitalizirano 56 COVID-19 pacijenata. Njih 52 je u Općoj bolnici Virovitica, a četvero je u KBC-u Osijek. Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, koronavirusom se zarazilo 2.737 osoba. Nažalost, šezdeset i tri osobe su preminule od posljedica infekcije COVIDOM-19.

Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content