Mihaela Kulej i dalje ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica

Dosadašnja ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica, mag. educ. phil. et. hist. art. Mihaela Kulej, temeljem javnog natječaja ponovno je imenovana na ovu dužnost.

M. Kulej je u Muzeju zaposlena od siječnja 2008. godine, prvo kao kustosica, a potom i kao ravnateljica. Nastavila je s edukacijom te je trenutno izvrsna doktorandica druge godine doktorskog studija na odsjeku Informacijskih i komunikacijskih znanosti, područje Muzeologija, Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Osim toga, napredovala je i u struci te stekla zvanje višeg kustosa.

Kao ravnateljica ove kulturne ustanove pokazala je izuzetnu stručnost u obavljanju muzejske djelatnosti i vođenja Muzeja. Osim primarne muzejske djelatnosti kroz dokumentiranje, čuvanje i obrađivanje građe, uspješno je organizirala niz izložbi, ali i obogatila djelatnost Muzeja u pedagoško – edukativnom aspektu kroz organizaciju raznovrsnih radionica i poticanje djelatnika Muzeja na kreativno – edukativan rad, po čemu su postali prepoznatljivi u široj zajednici. Također, uspješno je završila i implementirala muzeološku koncepciju novog stalnog postava “Drveno doba” u prostor novoobnovljenog Dvorca Pejačević. Bila je aktivni sudionik i stručni suradnik na integriranom projektu “5 do 12 za Dvorac” koji je uspješno završen krajem 2019. godine, a Muzej je na četiri etaže otvorio vrata ne samo novog stalnog postava, već i svih dodatnih sadržaja prema standardima muzeja danas.

Mihaela Kulej ističe da i u budućnosti planira stručni razvoj Muzeja, kao i nastavak kontinuiranog specijaliziranog rada muzejskih djelatnika. Cilj joj je u Muzej privući mlađu publiku te im pokazati da muzeji mogu biti mjesta istraživanja, obogaćivanja, kreativnog druženja i prepoznavanja.

(virovitica.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content