Ministarstvo turizma i sporta: Rukometnom klubu Viro Virovitica i Atletskom klubu Virovitica sredstva za opremu i rekvizite

Temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa i poticanje lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini, Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je sredstva iz državnog proračuna nakon provedenog natječaja sa sportskim udrugama s područja grada Virovitice.

Sredstva su odobrena Atletskom klubu Virovitica te Rukometnom klubu Viro Virovitica.
Atletskom klubu odobreno je 67.706,25 kuna, a sredstva će se utrošiti nabavku potrebnih rekvizita i opreme koja će se koristiti u radu sportske škole, dok je Rukometnom klubu Viro Virovitica odobreno 95.900 kuna, što će se utrošiti u sportsku opremu i potrebne rekvizite za rad s mlađim dobnim kategorijama.

– Ovim programom omogućit će se većem broju djece i mladih s područja grada bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću više puta tjedno, a što će u konačnici doprinijeti očuvanju i unapređenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom – ističu u Sportskoj zajednici grada Virovitice.

Uspješnu projektnu prijavu za Atletski klub izradila je Razvojna agencija VTA, dok je rukometni klub Viro Virovitica prijavu izradio samostalno.

(virovitica.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content