Virovitička knjižnica bogatija za još jedan 3D printer: Ova donacija omogućit će razvoj i proširivanje usluga koje planiraju provoditi

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), kroz projekt Digitalni građanin, otvorio je početkom ove godine natječaj za donaciju 3D pisača i opremanje Makerspace prostora u knjižnicama. Velik broj knjižnica uključenih u projekt prijavilo se za donaciju, a među 35 odabranih pronašla se i Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica kojoj je doniran još jedan 3D pisač.

U utorak je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana i edukacija o korištenju 3D pisača i preuzimanje istoga, a događaju su prisustvovale knjižničarke Mirjana Kotromanović i Dajana Horvat. Zajedno s ostalom STEM opremom, donirani pisač činit će mali Makespace prostor, odnosno prostor za interdisiplinarnu znanost.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici već su održane brojne radionice za djecu i mlade u kojima je korištena micro:bit tehnologija. Tek je nekoliko radionica 3D printanja održano za mlade u suradnji sa školama i to s prethodno doniranim pisačem, dok će jučerašnja edukacija, donacija, posjet Digitalom labaratoriju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te korisni savjeti o načinima pružanja usluga vezanih uz STEM tehnologiju, omogućiti razvoj i prošivanje usluga koje se planiraju provoditi u Knjižnici. Na taj način potiče se strateška usmjerenost ka obrazovanju djece i mladih onim sadržajima koji potiču kreativnost, inovativnost, istraživanje, stvaralaštvo i razvoj mašte.

(www.icv.hr, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content