Engleska posve zasluženo pobijedila Hrvatsku, ali i pokazala da Dalićevoj momčadi predstoji težak posao protiv Češke i Škotske

Hrvatska nogometna reprezentacija nije krenula dobro. Izgubila je od Engleske, kojoj je to prva pobjeda u prvim kolima u deset dosadašnjih nastupa na Eurima. A osim rezultata, treba brinuti i igra, jer tek u rijetkim intervalima Dalićeva je momčad bila ravnopravna, ili nešto bolja. Što potvrđuje i činjenica da pred Pickfordovim golom nismo imali niti jednu 100-postotnu šansu, piše Tportal

No, početak nije sugerirao takvo stanje na terenu, jer Hrvatska je odlično ušla u utakmicu. U prvih pet minuta apsolutno se nametnula ne terenu, s puno kratkih dodavanja, u kojima je prednjačio kapetan Luka Modrić. No, s jednom nepotrebno izgubljenom loptom Šime Vrsaljka, koji uoči Eura i nije baš skupio potrebnu minutažu, Englezi su dobili zamah, očito shvativši da je desna strana naše momčadi ‘propusnija’. A kada imate Sterlinga, izrazito brzog igrača, onda tu prednost vrijedi probati iskoristiti.

No, ipak, prva velika opasnost za Dominika Livakovića stigla je s desne strane, kada je Phil Foden uputio precizan udarac, koji je, na sreću naših, odsjeo na stativi.

Sljedećih dvadesetak minuta Englezi su bili ti koji su dominirali, a hrvatski je golman već u osmoj minuti opet bio u velikoj opasnosti. Kalvin Phillips je pucao, lopta je na putu do gola prošla i kroz noge Ćaleti-Caru, ali Dinamov je golman ipak uspio zaustaviti ovaj opasan udarac.

Mount i Sterling stvarali su puno problema našoj obrani, ali upotrebljivije lopte prema Harryju Kaneu ipak nije bilo, pa možemo reći da je to bila tek jalova dominacija Engleza. Pa kad je već nisu kapitalizirali, naši su ipak u zadnjih 15-tak minuta uspjeli uspostaviti terensku ravnotežu. Iz tog dijela igre vrijedi spomenuti priliku za Ivana Perišića, međutim igrač Intera nije uspio dobro zahvatiti loptu, te je ona otišla daleko od Pickfordova gola.

Do kraja prvog poluvremena još je vrijedna spomena bila situacija iz 42. minute kada je Ćaleta-Car rukom zaustavio loptu, malo izvan kaznenog prostora. A za što je sankcioniran žutim kartonom, zbog čega je u drugom dijelu morao podići razinu opreza.

I baš kao što je Hrvatska ušla bolje u prvo poluvrijeme, tako je ušla i u drugo. Ante Rebić svojom je trkom zbunjivao i napadao engleske braniče, tjerajući ih u greške. A u 50., nakon jedne duge lopte, domaći su ga braniči ispustili iz vida, pa je Pickford morao izaći daleko od gola kako bi spasio svoju momčad.

Ovog puta taj period bolje igre naših produžio se tek desetak minuta, jer u 57. minuti, iz prve ozbiljnije akcije, Engleska je stigla u vodstvo. Dogodila su se dva propusta u obrani naših, a koje igrač poput Raheema Sterlinga zna kazniti. Prohujao je pokraj Ćalete –Cara i zabio za vodstvo Engleske 1:0.

Bio je to dodatni poticaj za domaćine, ali i 20-tak tisuća engleskih navijača. Četiri minute kasnije prigodu za 2:0 imao je Harry Kane, ali napadač Tottenhama nije uspio zahvatiti loptu.

A koliko su zbunjeni, ili bolje reći u šoku bili naši, potvrđuje i očajna Rebićeva reakcija u 65. minuti, kada je na nekih 14, 15 metara od gola, loše ispucanu loptu od Stonesa, napadač Milana poslao daleko od gola.

Dalić je u 70. minuti napravio dvostruku promjenu, umjesto Brozovića i Kramarića na teren su ušli Vlašić i Brekalo. Donijelo je to nešto pomaka u igri Hrvatske, ali evidentno je bilo da Rebić nema svoj dan. Zato je Dalić u 78. minuti na teren umjesto njega poslao Brunu Petkovića.

Pokušao je Dalić i s Pašalićem, koji je ušao umjesto Kovačića, ali povezanih akcija nije bilo, a bez njih nema ni prilika.

Hrvatska u sljedećem kolu, u petak 18. lipnja od 18 sati u Glasgowu, igra protiv Češke. Vjerujemo i nadamo se u puno boljem raspoloženju.

(tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content