U Virovitičko-podravskoj županiji započelo ovogodišnje sezonsko zapošljavanje

Sezona 2021. je krenula, a s njom i sezonsko zapošljavanje ljudi s područja koje pokriva Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica. Predstojnik Područnog ureda Hrvoje Belobrk napomenuo je da je do sada na sezonske poslove na Jadran iz naše županije otišlo 120 prijavljenih osoba.

– Najviše ih je otišlo na poslove kuhinjskih radnika, pomoćnih kuhara i kuhara, njih 43. Na poslove pomoćnih konobara i konobara otišle su 23 osobe, 17 osoba na poslove sobarica, a njih 40 na ostalim raznim poslovima. U evidenciji nezaposlenih trenutno imamo za sezonu raspoloživih još oko 200-tinjak nezaposlenih osoba, od toga oko 50v posto onih koji imaju dogovorenog poslodavca odnosno onih koji iz godine u godinu rade kod istog poslodavca te čekaju početak rada i oko 50 posto onih koji  nemaju dogovorenog poslodavca te ih upućujemo na objavljene natječaje za rad u sezoni na moru – napomenuo je Hrvoje Belobrk istaknuvši pri tom i drugu važnu sezonsku djelatnost u poljoprivredi, odnosno šumarstvu i ribarstvu na koju je iz naše županije otišlo do sad 168 evidentiranih osoba.

– Napominjem evidentiranih, jer veliki je broj onih koji rade na „markice“ i koji se i dalje vode u evidenciji nezaposlenih pa je njihov broj nije moguće precizirati – napomenuo je Belobrk koji nije izostavio ni još jednu važnu stavku, a to su javni radovi u jedinicama lokalne uprave i udrugama civilnog društva.

– Kroz javni rad je zaposleno 129 nezaposlenih osoba, od toga 10 u udrugama civilnog društva. Poziv za udruge je još aktivan, i postoji veći broj zahtijeva koji su u obradi pa će se kroz javni rad zaposliti dodatnih 30-ak osoba – rekao nam je predstojnik Područnog ureda HZZ Virovitica Hrvoje Belobrk.

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content