Svjetski dan prženih krumpirića: Je li to i vaše omiljeno jelo iz djetinjstva?

foto: pixabay.com

Danas, 13. srpnja, obilježava se svjetski dan jednog od najomiljenijih priloga – pomfrita!

Recept za pržene krumpiriće pronađen je u obiteljskoj knjižici recepata još davne 1781. godine, u Belgiji – iako je originalni naziv French fries (francuski krumpirići). Kako prenosi Days Of The Year, naziv French dobili su jer su vojnici u nekim dijelovima Belgije tada pričali francuski jezik, misleći da su u toj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Današnji dan možete proslaviti pripremom ukusnog pomfrita po receptu mladog australskog kuhara, Morgana Hipwortha. Iako mu je tek 19 godina, Morgan ima odlične vještine i talent u kuhinji. Kako prenosi Metro, ovakva priprema krumpirića je i zdravija jer nema prženja u dubokom ulju.

Sastojci koji vam trebaju su:

  • Krumpir
  • Začini po želji
  • Maslinovo ulje
  • Sol

Priprema:

Krumpire narežite na komade i stavite ih u lonac s hladnom vodom i soli te pustite da odstoje nekoliko minuta. Upalite štednjak i zagrijavajte lonac jedno dvije minute, do vrenja vode. Ocijedite krumpire i prebacite ih u posudu za pečenje, dodajte začine, sol i ulje. Pecite u pećnici 25 minuta, na 200°C.

(vecernji.hr)