“More, more”: Djeca i njihovi udomitelji sudjelovali u obilježavanju Europskog tjedna u Virovitici, posjetili su i Gradski muzej Virovitica

U sklopu projekta “More, more” čiji je nositelj Centar za socijalnu skrb Virovitica, u nedjelju, 26. rujna, djeca iz udomiteljskih obitelji, kao i njihovi udomitelji, s područja Virovitice i pet općina te Požege, sudjelovali su u obilježavanju Europskog tjedna sporta u Virovitici. 

– U sklopu projekta govorimo o važnosti pokreta, sporta i zdravlja, pokazujemo koliko je važno da sva djeca imaju zdravo i sretno odrastanje. Također, jako nam je važno da se djeca iz udomiteljskih obitelji druže s ostalom djecom kako bi svi skupa smanjili predrasude i zajedno se uključili u sportske aktivnost – rekla je ravnateljica CZSS Virovitica Marija Bajan-Prokl.

 

IMG 6711 Fotor

Djeca i njihovi udomitelji u nedjelju su posjetili i Gradski muzej Virovitica gdje su obišli izložbu „Umjetničko nasljeđe bjelobrdske kulture“ gdje su dobili neke ideje i inspiraciju. Potom su mali kreativci na radionici pod nazivom „Od naušnice do perlice“ izradili prekrasan nakit.

Projekt “More, more” odobren je u sklopu poziva ”Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza 1” prema ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava. Vrijednost projekta iznosi 1.425.620.60 kuna, a u cijelosti je financiran iz potpora Europske unije. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Požega, Sportska zajednica grada Virovitice, Glazbena škola “Jan Vlašimsky” Virovitica, Gradski muzej Virovitica te Hrvatska udruga pripovjedača ”Pričalica”. 

element2 A3 5 1

 

more

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content