4. LIGA BJ-KC-VT Suhopolje na domaćem terenu dočekuje Graničar iz Legrada, Spudić: Odradili smo jako dobre pripreme, spremni dočekujemo nastavak sezone

Pred nogometašima Suhopolja prva je utakmica u nastavku sezone 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Na stadionu Park sutra (subota) će gostovati Graničar iz Legrada, jedanaestoplasirana momčad prvenstvene ljestvice. U slučaju pobjede i nova tri boda ”Grofovi” bi napravili novi pomak na tablici te bi se barem malo približili sigurnoj zoni, a upravo je to, osigurati opstanak što prije, cilj koji je Samuel Spudić postavio uoči početka proljetnog dijela.

Možemo slobodno reći kako je Graničar za ovu prvu utakmicu protivnik ”po mjeri”. Od tri ovosezonske pobjede jednu su upisali upravo protiv Suhopolja s minimalnih 2:1, na domaćem terenu ”razmontirali” su Garić s 5:0, dok je treća pobjeda upisana protiv Čazme, također na domaćem terenu. Legrađani su u prvom dijelu sezone upisali i četiri remija, a od šest poraza jedan je bio posebno bolan. Prošlosezonski prvak, Bilogora ’91, ispratila ih je iz Grubišnog Polja s devet pogodaka u mreži.

Ne previše uspješne rezultate Graničar je upisivao i u pripremnim utakmicama. Uspješni su bili samo protiv Mladosti iz Koprivničkih Brega protiv koje su slavili s 5:2, poraženi su od Dubravčana (2:1) i imenjaka iz Kotoribe (4:0), dok u susretima protiv Mladosti iz Kloštra Podravskog i Omladinca iz Hetešina nije bilo pobjednika.

S druge strane, ”žuto-zeleni” su kompletirali svoj igrački kadar s nekoliko pojačanja o kojima smo već pisali, tako da problema vezanih uz sastav, nadamo se, više nebi trebalo biti.

– Smatram da smo s novim pojačanjima koja su nam pristupila bolja momčad od Graničara, no ipak u sutrašnju utakmicu ulazimo s dozom opreza jer nikad se ne zna kako će se stvari razvijati. Ono što mogu reći je to da smo odradili jako dobre pripreme, dečki su spremni i nadamo se da ćemo proljetni dio sezone otvoriti s novom pobjedom- najavio je sutrašnju utakmicu trener Suhopolja Samuel Spudić.

A da su pripreme bile dobre vidjelo se i u prijateljskim utakmicama. Karlo Pelko, Lovro Štefanec i Silvijo Buzuk odlično su se uklopili u momčad, a nakon probe u Bjelovaru u sastav se vratio i Eric Augusto Akassou, najbolji strijelac kluba u jesenskom dijelu prvenstva. Posljednja ”provjera” uoči početka sezone bila je Kup utakmica u Koriji gdje ih je dočekao Omladinac, a koju su uspješno odradili s uvjerljivih 8:1. Tri pogotka za goste u tom je susretu postigao Marko Sertić, a po jednom su domaću mrežu pogodili Enio KirinDorian BogatiDominik ŠantavecMarin Sertić i Eric Augusto Akassou.

Sve to pokazatelj je kako ”Grofovi” i više nego spremno ulaze u nastavak sezone, a vjerujemo kako će već sutra stići nagrada za ono što se ulagalo proteklih mjeseci. Svakako ovom prilikom valja napomenuti kako su se Ivan Jugović, Matej Nemet i Filip Kojadin vratili iz Suhopolja u Orešac, no u posljednjim danima prijelaznog roka redove Spudićeve momčadi pojačao je Slaven Slanac koji je napustio milanovački Sokol.

Za kraj ono najbitnije. Susret između Suhopolja i Graničara na rasporedu je u 15:30 sati, a kako je već spomenuto, igra se na stadionu Park.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, M. Rajnović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content