Industrijsko-obrtnička škola Slatina bila domaćin Županijskoj smotri učeničkih zadruga VPŽ

Ispred Industrijsko-obrtničke škole Slatina, koja je bila domaćin, danas (petak) je održana Županijska smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije.

Na smotri su učeničke zadruge iz osnovnih i srednjih škola, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazije, OŠ Mikleuš, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Orahovica, OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, SŠ Stjepan Ivšić Orahovica, SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača, IOŠ Slatina, SŠ Marka Marulića Slatina, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, IOŠ Virovitica, predstavile čime se bave i što proizvode.

Na otvaranju smotre prvo je sve nazočne, među kojima su bili dožupan virovitičko-podravski Marijo Klement, županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te ravnatelji i predstavnici škola, pozdravila voditeljica Učeničke zadruge Obrtnik IOŠ Slatina i koordinatorica organizacije ovogodišnje smotre Jasna Varga, a potom je svima pozdrave i riječi dobrodošlice uputio i ravnatelj škole domaćina Mladen Graovac. Gradonačelnik Ostrošić je zaželio svima ugodan boravak u Slatini, a smotru je službeno otvorio zamjenik župana Marijo Klement, koji je zaželio sreću svima, posebno onima koji će pobijediti i predstavljati VPŽ na državnom natjecanju. 

Nakon službenog otvaranja, gosti su u pratnji domaćina obišli sve štandove i uvjerili se da zadrugari škola s područja Virovitičko-podravske županije imaju što predstaviti i ponuditi. Također, članovi stručne komisije, sastavljene od predstavnika škola čije su se zadruge natjecale na smotri, obišli su sve izlagače nakon čaga su se povukli na vijećanje kako bi odabrali jednu zadrugu osnovnih i jednu zadrugu srednjih škola koje će predstavljati Virovitičko-podravsku županiju na državnoj smotri.

Tako će se, po prosudbi stručnog suda, na državnu smotru od osnovnih škola predložiti Učenička zadruga Naš vrt Osnovne škole Mikleuš koju su predstavili Ivona Troha i Luka Kovač, a od srednjih škola predložena je Učenička zadruga Kostanj Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače koju su predstavili Antonio Hrpak i Mihael Mikić.

IMG_9919

Drugo je mjesto od srednjih škola osvojila Učenička zadruga Obrtnik Industrijsko-obrtničke škole Slatina predvođena učenicama Danijelom Bogdan i Klarom Kristić, koja će prema ocjeni prosudbenog povjerenstva također biti predložena za državnu smotru. Treće mjesto zauzela je Učenička zadruga Slatina Srednje škole Marka Marulića pod vodstvom Leone Kordi i Marte Loparac koja je osvojila i priznanje za ukupni dojam, očuvanje kulturne baštine, inovaciju i ekologiju te ga podijelila s učeničkom zadrugom Marljive ruke Industrijsko-obrtničke škole Virovitica koju su predstavljali Nina Predragović i Mateo Osmanović.

IMG_9896

Drugo mjesto, što se tiče osnovnoškolskih zadruga zauzela je Učenička zadruga Špišići Osnovne škole Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice i učenice Jana Jurišić i Petra Rešetar, dok je treće mjesto pripalo Učeničkoj zadruzi Sekvoja slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca koju su predvodili Josip Jukić i Lana Kokorić.

Priznanje za estetski dojam izložbenog prostora, odnosno za najbolju prezentaciju praktičnog rada pripalo je već spomenutim učeničkim zadrugama Kostanj i Naš vrt.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content