Nagradu “Drago Britvić” za najbolji tekst osvojile skladbe Aleksandra Horvata i Ljerke Hegedušić

I ove godine Udruga “Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja” dodijelila je nagradu „Drago Britvić“ za najbolji tekst. Nagrada se dijelila u dvije kategorije: tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku.

Prva nagrada za najbolje napisan tekst na kajkavskom narječju 29. izdanja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja pripala je Aleksandru Horvatu sa skladbom „Pod brezom“ u izvedbi Kvarteta Gubec uz Tamburaški orkestar HRT-a, druga nagrada pripala je Milanu Maksimilijanu Herceg za skladbu „Ljubav i Drava“ u izvedbi Bojana Jambrošića, a treća Gordani Lach za skladbu „Črlena roža“ u izvedbi Etno Duo Goga i Željko.

Prvu nagradu za najbolji tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku osvojila je Ljerka Hegedušić sa skladbom „Svoju Dravu ja u srcu nosim“ u izvedbi Hrvoja Hegedušića, drugo mjesto osvojili su Barbara Petanjak i Nikola Kristić sa skladbom „Željan sam je ja ostao“ u izvedbi Marka Vukesa, a treće mjesto pripalo je Jadranki Smiljanec sa skladbom „Daljina se suzom plaća“ u izvedbi Gašo banda.

Nagrade su uručili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

(www.icv.hr, ib; Foto Begović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content