ROKOVO 2022. Grad Virovitica javnim priznanjima zahvalio pojedincima, ustanovama i udrugama na izgradnji boljeg društva

U okviru proslave Dana grada Virovitice, Rokova 2022., na svečanoj sjednici Gradskog vijeća danas (petak) su podijeljena javna priznanja pojedincima, ustanovama, udrugama i klubovima koji su svojim  svojim radom, trudom i nesebičnim zalaganjem ostavili trag u Virovitici, u kojoj, poruka je sa sjednice “grade jedno bolje društvo i ljepši grad za život”.

Javna priznanja podijelili su predsjednica Gradskog vijeća grada Virovitice Ivančica Fett-Škvarić i gradonačelnik Ivica Kirin. 

Ove godine najviše priznanje, Zlatnu plaketu „Grb Grada Virovitice“ za životno djelo posthumno je dodijeljena general – pukovniku Đuri Dečaku. Kroz svoj veliki doprinos u stvaranju neovisne države, ostavio je neizbrisiv trag u novijoj hrvatskoj povijesti. Zlatnu plaketu preuzele su njegova kći Andrea Dečak Kovač i unuka Marija Dogan.  

Zlatne plakete primili su Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda (za izniman doprinos u razvoju vodnog gospodarstva) te Gradski muzej Virovitica (za izniman doprinos u razvoju muzejske djelatnosti na međunarodnoj razini).

Zahvalnice grada Virovitice primile su Margarita Kovačević (za izniman doprinos u razvoju odgojnih programa za djecu s teškoćama u razvoju), Darko Sić (za 100 dobrovoljnih darivanja krvi), Boris Meter (za izniman doprinos u obrtništvu i frizerskoj struci), Kreativna udruga „Unikat“ (za izniman doprinos u razvoju kreativno – umjetničkog izražavanja) i Powerlifting klub Virovitica (za ostvarene rezultate i doprinos u razvoju dizačkih sportova). Ljiljana Matulec, kojoj je dodijeljena Zahvalnica za izniman doprinos u odgoju i obrazovanju, zahvalnicu će preuzeti naknadno, budući da zbog zdravstvenih razloga nije mogla nazočiti sjednici. 

MG_0596

U ime dobitnika riječ zahvale uputio je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Napomenuo je kako smatra da je izbor laureata odraz stremljenja jedne sredine da nagradi one koji svojim trudom razvijaju sva područja o kojima ovisi jedno društvo: od kulture, obrazovanja, humanitarnog rada, do komunalne infrastrukture. Svakome tko je dobio priznanje ovo je i nagrada i poticaj za dalje, napomenuo je Đuroković, komentirajući kako je najveće priznanje, koje je posmrtno dodijeljeno general-pukovniku Đuri Dečaku nagrada koja ima veliku važnost ne samo za njega i njegovu obitelj, već i sve hrvatske branitelje koji su dali sebe u izgradnji slobodne Hrvatske.  

-Virovitica je putokaz za cijelu Hrvatsku, kako se može bolje, spremni smo za nove projekte poput uređenja Virovitičkih jezera i Ođenice, a ovu nagradu vidim ne samo kao zahvalu za prepoznat trud koji osobno ulažem u projekte na ovom području, već ponajprije kao trud svih mojih kolega iz Hrvatskih voda, od Virovitice, Osijeka, do Zagreba te poticaj za dalje -istaknuo je Z. Đuroković. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)   

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content