Čačinački vijećnici održali redovnu sjednicu: Jednoglasno usvojen polugodišnji izvještaj općinskog proračuna

Vijećnici općina Čačinci održali su redovnu 8. sjednicu tekućeg saziva. Budući da na Aktualnom satu nije bilo pitanja, odmah je otvorena najvažnija točka sjednice, a to je usvajanje polugodišnjeg izvještaja. Pročelnica JUO-a Općine Marija Vreš detaljnije je predstavila brojke ovogodišnjeg proračuna i navedenog izvještaja.

– Proračun općine Čačinci planiran je u iznosu 18.048.587,09 kuna, na prihodovnoj i rashodovnoj strani, a ostvaren je u iznosu 6.148.670,11 kuna ili 34,07 posto prihodi odnosno 4.454.725,15 kuna ili 24,68 posto rashodi čime je ostvaren višak izvještajnog razdoblja u iznosu od 1.694.944,96 kuna čime je u potpunosti pokriven preneseni manjak u iznosu od 635.841,92 kuna te ostaje višak sredstava za raspolaganje u sljedećem razdoblju u iznosu od 1.059.103,04 kuna – rekla je Vreš, a potom je polugodišnji izvještaj jednoglasno i usvojen.

U nastavku je jednoglasno donesena i odluka o prodaji nekretnina u vlasništvu općine Čačinci koje su nefunkcionalne, a po učinjenoj službenoj procjeni tržišne vrijednosti nekretnina.

Kako je naglasio načelnik Alen Jurenac radi se o dvije nekretnine u naselju Čačinci, u Kolodvorskoj i Lipovačkoj ulici te po dvije nekretnine u naseljima Pušina i Krajna. Pred vijećnicima se našla i odluka o promjeni imena ulice u naselju Slatinski Drenovac što je također pojasnio načelnik Alen Jurenac.

– Nakon što je odlukom Ustavnog suda poništena Odluka o imenovanju ulice 10. travnja u Slatinskom Drenovcu, na prijedlog Mjesnog odbora Slatinski Drenovac, a sukladno Zakonu o naseljima, predlažemo pokretanje postupka za izmjenu naziva ulice 10. travnja u Ulicu Jankovačka, koja bi bila spoj sa već postojećom Jankovačkom ulicom, ali bi dijelom prolazila trgom bana Jelačića. O mogućnosti provedbe istog potrebno je zatražiti službenu podlogu iz registra prostornih jedinica – rekao je Jurenac, a vijećnici potom prijedlog odluke jednoglasno i prihvatili. Do kraja sjednice jednoglasno su prihvaćeni zaključci izvještaja o radu Dječjeg vrtića, Turističke zajednice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čačinci.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content