OPĆINA PITOMAČA Učenici u Kladarama obilježili Hrvatski olimpijski dan etno igrama: Okušali se u disciplinama skakanja u vreći, skoku u dalj s mjesta, bacanju krpene lopte…

U organizaciji “Čuvarica kulturne baštine” iz Kladara odnosno na inicijativu tajnice udruge Elvire Kodžaga, te u suradnji sa Sportskom zajednicom općine Pitomača i Područnom školom Kladare, danas (petak) je u Kladarama obilježen Hrvatski olimpijski dan. Da bi pokazali djeci kako su nekada igre izgledale, obilježili su ih etno igrama.

Tako su se učenici Područne škole Kladare mogli okušati u disciplinama nošenja oraha u žlici, skakanja u vreći, skoku u dalj s mjesta, bacanju krpene lopte što bliže čunjevima te igranje razreda odnosno školice.

– Bilo je tu svega, puno smijeha, radosti i natjecateljskog duha te tjelesne aktivnosti koja nam svima treba. Zahvaljujemo i svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji jednog ovako lijepog druženja. Naravno, hvala učiteljicama Danijeli i Mireli i svim učenicima Područne škole Kladare koji su se uključili u obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana. Po osmijesima na njihovim licima znamo da smo odradili dobar posao – rekla je tajnica Udruge Elvira Kodžaga.

Foto-2

Cilj ovog sportskog druženja je promicanje sporta i tjelesne aktivnosti, a etno igre odlučili su staviti kao natjecateljske aktivnosti kako bi se učenici upoznali s igrama s kojim su se nekada igrali njihovi djedovi, bake, ali i roditelji.

Na kraju igara svi sudionici su dobili zaslužene medalje, jer naravno svatko od njih je pobjednik. Između ostalih, igrama su nazočili i predsjednik Sportske zajednice Tihomir Šokec te tajnik Zlatko Horvat.

Inače, Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je općeprihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

(www.icv.hr, ib, foto: Čuvarice kulturne baštine Kladare)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content