Ples, pjesma te mnoštvo domaćih proizvoda i delicija obilježili 1. Jesenski sajam – dani valjanke i tikve u Špišić Bukovici

Mnoštvo domaćih proizvoda, jesenski ugođaj i vesela atmosfera obilježili su prvi “Jesenski sajam – dani valjanke i tikve” u Špišić Bukovici koji je jučer (subota) održan u organizaciji Udruge žena „Bukovčanke“ iz Špišić Bukovice, a pod pokroviteljstvom Općine. Tom prilikom brojni OPG-ovi predstavili su svoje domaće delicije, ali i rukotvorine pa su posjetitelji mogli kušati i kupiti domaću tjesteninu, sir, bučine proizvode, proizvode od lješnjaka te razne napitke. Osim toga, bile su ovdje već i neizostavne lepinje koje su mještanima pripremili i dijelili članovi Udruge vinogradara i voćara „Sveti Ivan“ Špišić Bukovica. 

viber_slika_2022-10-09_15-14-31-322

Također, domaćice i organizatorice, vrijedne “Bukovčanke”, koje su već poznate po svojim delicijama koje pripremaju gotovo za svaku prigodu u svome selu, ovoga puta posjetitelje i njihova nepca obradovale su s raznim jelima i slasticama od tikvi i valjanki. Bilo je tu već poznatih i tradicionalnih jela, ali i onih koje su većina tek prvi put probali.

viber_slika_2022-10-09_15-14-31-299

Za atmosferu i veselje pobrinule su se udruge s područja općine, odnosno KUD “Seljačka sloga” Špišić Bukovica, KUU “Graničar” Okrugljača i KUD “Škrinja” Bušetina, čiji su članovi za posjetitelje otplesali i otpjevali splet veselih i tradicionalnih plesova. Tako je uz tradiciju započeta još jedna nova tradicija, za koju se organizatori nadaju da će potrajati dugo godina, a sve uz podršku Općine, ističe predsjednica Općinskog vijeća Špišić Bukovice Sanja Stubičar. 

(www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content