UHBDDR Duga Međa tradicionalno OŠ Zdenci darovala pekmez pripremljen na Pekmezijadi, dodijelili i nagrade za najbolje likovne radove

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa i ove je godine donirala Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića zdenci, a nakon svoje tradicionalne manifestacije Pekmezijada. Branitelji iz Duge Međe donirali su skuhani pekmez kao želju da se djeca u školi hrane domaćom hranom, a poseban poklon bila je jedna košarkaška lopta koju je donirao Košarkaški klub Zabok putem prijatelja Udruge iz Duge Međe, UDVDR Krapinsko-zagorske županije i njihovog predsjednika Josipa Horvatina.

– Od srca hvala našim braniteljima na lijepim i korisnim poklonima. Pekmez ćemo koristiti u našoj školskoj kuhinji posebno u pripremi tradicionalnih slastica, a košarkaška lopta će zauzeti posebno mjesto u našim sportskim artiklima u sportskoj dvorani. Moram reći da su naši donatori uz ove poklone donijeli i nagrade za učenike koji su sudjelovali na likovnom natječaju upravo u sklopu Pekmezijade, a nagrade za najbolje likovne radove dobili su učenici Anamarija Meljančić, Rafaela Petrić, Ivan Lebo, Matej Hološ i Petar Mesinger. Veliko hvala ovim predivnim ljudima, našim hrabrim braniteljima, na svemu što čine za našu školu – rekla je ravnateljica zdenačke Osnovne škole Ivana Pavelić. U ime UHBDDR Duga Međa školu su posjetili predsjednik Mirko Bušljeta i dopredsjednik Darko Eichler.

– Našoj udruzi od početka svog djelovanja, uz brigu o braniteljskoj populaciji, jedan od glavnih ciljeva je pomagati i činiti sve za djecu našeg kraja. Suradnja sa zdenačkom Osnovnom školom već dugo traje i mogu reći da je prekrasna i zato smo ju i ove godine nastavili. Hvala ravnateljici, učiteljima i posebno učenicima što su i ove godine uljepšali našu manifestaciju svojim prekrasnim likovnim radovima, a moram naglasiti da je izložbu pogledao velik broj ljudi koji su posjetili Pekmezijadu. Hvala i našim prijateljima UDVDR KZŽ na vrijednom poklonu i naravno hvala svim kuharima pekmeza na Pekmezijadi čiji su uradci dio donacije. Naša udruga i dalje će biti na raspolaganju našoj Osnovnoj školi koliko god to bude mogla – rekao je predsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content