Virovitičanka Sara Malčec brani boje Hrvatske na Europskom karate prvenstvu u Zadru!

Grad Zadar i Hrvatska domaćin su 59. Europskog seniorskog prvenstva u karateu i parakarateu. Od srijede, 8. do nedjelje, 12. svibnja sportska dvorana “Krešimir Ćosić” u sklopu Športskog centra “Višnjik” ugostit će 671 natjecatelja iz 51 države. Hrvatske boje pred domaćom publikom branit će 27 karatista i devet parakaratista. Svog predstavnika imat će i Virovitičko-podravska županija. Sara Malčec, članica Karate kluba Virovitica, boje Hrvatske branit će se u pojedinačnoj konkurenciji kata.

Talentirana virovitička karatistica puna je optimizma, a ovo će joj biti četvrti nastup na europskim prvenstvima.

-Što se tiče treme pred nastupe na nekom velikom natjecanju, obično nemam velikih problema. Ovo će mi biti četvrto europsko prvenstvo, a prvo u seniorskoj konkurenciji. Mali pritisak osjećam zbog domaćeg terena i publike, ali to mi je ujedno i dodatna motivacija. Kakav će na kraju biti rezultat, teško je reći, puno toga ovisi o ždrijebu. Prije svega želim pokazati dobre izvedbe i sve ono što sam uvježbavala proteklih mjeseci, to bi za mene bio uspjeh, a ako u tome uspijem, uz malo sportske sreće, vjerujem da će doći i rezultat – rekla je Sara Malčec u razgovoru za Hrvatski karate savez.

Na Europskom prvenstvu sudit će dvanaest hrvatskih sudaca: Ivana Šoić, Tomislava Jukić, Jadranka Kovačević, Dejan Aleksić, Duško Ban, Miroljub Berak, Goran Buljan, Damir Burić, Zdravko Čuturić, Marijan Kos, Miroslav Lončar i Zoran Vučković.

Na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu održanom u španjolskoj Guadalajari hrvatski karatisti i parakaratisti osvojili su šest medalja (zlato, dva srebra i tri bronce).

(www.icv.hr, ts, karate.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content