Danas učenici – sutra stručnjaci: Sudjelovanjem u GreenTech Entrepreneurship natjecanju učenici Tehničke škole Virovitica razvijaju inovativne ideje

Prepoznavši važnost zelenih tehnologija u poslovanju, Tehnička škola Virovitica odlučila je sudjelovati u GreenTech Entrepreneurship Challenge projektu.

GreenTech Entrepreneurship Challenge je natjecanje za učenike viših razreda tehničkih srednjih škola s ciljem osmišljanja inovacija u području zelene tehnologije i razvoja poduzetničkog načina razmišljanja kroz praktičan rad. Projekt se istovremeno provodi u hrvatskim i makedonskim srednjim školama, a projektni partneri su Startup Macedonia i Lean Startup Hrvatska. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

U projektu je sudjelovalo 200 učenika iz 10 škola iz Makedonije i Hrvatske. Tehnička škola Virovitica, bila je jedna od četiri hrvatske škole u projektu. Nastavnica Maša Ivančević i nastavnik Igor Kućan vodili su učenike 3. i 4. razreda, elektrotehničar i tehničar za mehatroniku.

Učenici su imali priliku izabrati jedan od tri izazova, te kroz pet tjedana osmisliti rješenje na izazov koji su bili:

1. Kako iskoristiti neiskorištenu energiju iz otpadnih voda?

2. Kako zaštiti šume i povećati pošumljavanje koristeći tehnologije?

3. Kako povećati upotrebu obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u Hrvatskoj?

Nakon provedenih pet edukacija za učenike u kojima su oni naučili više o samom razvijanju ideje i pokretanju svog biznisa, timovi su imali priliku predstaviti svoja rješenja na školskom natjecanju. Nakon natjecanja, uslijedio je vrhunac programa, kada su tri tima iz Tehničke škole Virovitica prezentirala svoja rješenja. Učenici su se u ovoj fazi natjecali s ostalim odabranim timovima iz drugih škola za novčane nagrade koje su osigurale Zagrebačke otpadne vode – upravljanje i pogon te Infobip!

Međuškolsko natjecanje se održalo na lokaciji Infobip Campusa u Zagrebu.

Timovi koji su sudjelovali na međuškolskom natjecanju su:

1) TIM 1 (Mihael Baivić, Adrian Kadlec, Mihael Štefović)

2) TIM 2 (Josip Bunjevac, Ivan Martić, Leo Trupina)

3) TIM 3 (Dominik Dejak, Sven Horak, Mihael Mežnarić, Dominik Povrženić).

(www.vpz.hr, Tehnička škola Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content